Kemal Ademi, Samatta'yı zorlayacak

10.10.2020 - 19:24 | Son Güncellenme: 10.10.2020 - 19:24

Fenerbahçe, hazırlık maçında İstanbulspor'u 3-2 mağlup etti. Peki sarı lacivertli takımın yeni oyuncuları Kemal Ademi, Cisse, Sinan Gümüş ve Lemos'un performansı nasıldı? İşte detaylar...

Kemal Ademi, Samatta'yı zorlayacak

Milli takım arasını fırsat bilen Fenerbahçe, 14 oyuncusundan yoksun olarak İstanbulspor ile Samandıra Can Bartu Tesisleri’nde hazırlık maçı yaptı. Rakibini 3-2 yenen sarı lacivertlilerde teknik direktör Erol Bulut farklı bir sistem denedi. Çift forvet sistemlerini hazırlık karşılaşmalarında deneyen genç çalıştırıcı bu kez ilk yarı 4-3-1-2 ikinci yarı da 4-4-2 sistemi ile sahaya çıktı.

Fenerbahçe Topuk Yaylası Kampı’ndaki hazırlık maçlarında 3-5-2’yi test etmişti. Esas sistemini 4-2-3-1 olarak belirleyen Bulut alternatif sistemleri de hazırda tutuyor. Sarı lacivertli takımda Papiss Cisse ile Kemal Ademi ilk kez yan yana oynadı. Yeni transfer Ademi Fenerbahçe’deki ilk maçına çıkarken uzun boyuna karşın hızlı paslar atması, arkadaşlarına alanlar açması, güçlü fizik yapısı ve yaptığı pres ile olumlu sinyaller verdi. Takım arkadaşlarına saha içinde henüz uyum sağlayamayan genç oyuncunun Süper Lig’deki performansı elbette belirleyici olacak.

Sinan Gümüş fark yarattı

Fenerbahçe’de Sinan Gümüş 1 gol 1 asistlik performans ortaya koyarken hem oyun kurucu hem de sol açık olarak maç sırasında görev yaptı. Tecrübeli futbolcu sarı lacivertlilerde Gustavo ile birlikte en etkili oyuncuların başında geldi.

Cisse'den olumlu izlenim

Fenerbahçe’deki ilk golünü atan Papiss Cisse rakip ceza sahası içinde arayan basan bir forvet olma özelliği ile olumlu izlenim yarattı. Ayak parmağında kırık olan Jose Sosa istenilen performansa ulaşamadığı görülürken sakatlıktan kurtulan Mert Hakan Yandaş’ın henüz yeterli fizik gücüne ulaşamadığı da dikkatlerden kaçmadı.

Lemos sağ bekte olumlu sinyal vermedi

Gökhan Gönül’ün sakat ve Nazım Sangare’nin milli takımda olması sebebiyle Mauricio Lemos sağ bekte görev yaptı. Kendi kalesine gol atan Uruguaylı oyuncu farklı bölgede oynadığı pozisyonda olumlu sinyaller vermedi.

Fenerbahçe eksik yanlarını görmesi açısından verimli bir hazırlık maçı geçirirken çift forvet sisteminin takım yapısına şu an için uygun olmadığı da ortaya çıktı.

Yasal uyarı: Bu haber Ajansspor.com tarafından yazılmıştır, kaynak gösterilmeden kullanılamaz.

Senin için hazırladığımız haberler