Ulusu: "TFF, Kıbrıs için komisyon kurmalı"

21.01.2020 - 16:39 | Son Güncellenme: 21.01.2020 - 16:42

Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti (KKTC), ilk kez FIFA ve UEFA'ya üye bir ülkenin takımına kamp için ev sahipliği yapıyor. Norveç’in Valerenga ekibi Girne’de kamp yapıyor. UEFA ve FIFA'ya kayıtlı bir ligden bir takımın Kuzey Kıbrıs'ta kamp yapması büyük önem arz ediyor.

Kemal Ulusu, Radyospor'a konuştu

Türkiye Futbol Federasyonu Eski Başkanı Kemal Ulusu, bu konuyu Radyospor’da değerlendirdi. Spor Kazanı programında Özgür Sancar’ın sorularını yanıtlayan Kemal Ulusu’nun açıklamaları şu şekilde:

Kemal Ulusu: ”Antalya’daki otellere gelen Kuzey Avrupa takımlarının sayısı azaldı”

“Kampa geldik, tatile geldik” gibi bir durum ortaya çıkıyor aslında. Maç yapmadığı takdirde ceza almaz. Maç yaparsa alabilir. Konuyu iki açıdan değerlendirmek gerek. Antalya’daki otellerde Kuzey Avrupa takımlarının gelmediğini ve bu durumun üzücü olduğunu söyledim. Antalya’ya gelen takım sayısı gerçekten azaldı.

Kemal Ulusu: ”Antalya’yı kamp yapılabilecek bir yer olarak çok iyi tanıtmıştık”

Antalya’ya bir milli maç vermiştik. Oraya Derwall gibi ünlü teknik adamlar gelmişti. Antalya’yı tanıttık. Yüzlerce takım geldi. Oteller müthiş futbol tesisler yaptılar. Şimdi Kuzey Kıbrıs konusu var. Kuzey Kıbrıs’ın da dövize ihtiyacı var. Ben bir ceza çıkacağını düşünmüyorum. Yeter ki orada bir maç oynamasınlar. Teknik direktör, “Tatile gittik, antrenman yaptık” diyebilir.

Kemal Ulusu: ”Kıbrıs’takiler Türkiye Futbol Federasyonu’ndan şikayetçi”

6-7 yıl önce Akdeniz Üniversitesi’ne söyleşiye gittim ve Girne’de kaldım. Orada Futbol Federasyonu’nu ziyaret ettim. Bu konuyu gündeme getirdik. Şimdi kendileri, TFF’den çok şikayetçi. Bizi çok yalnız bırakıyorlar dediler. Güney Kıbrıs ile birleşerek UEFA’ya girme durumu söz konusuydu. Bunun TFF tarafından iyi karşılanmayacağını söylemiştim.

Kemal Ulusu: ”Valerenga’nın Kıbrıs’ta kamp yapması önemli bir olay”

Valerenga’nın kamp için bile Kıbrıs’a adım atması bence önemli. TFF’ye de çok önemli bir iş düşüyor. Sporun barış adına bir dal olduğunu göstermeliler. Spordaki kardeşlik ön plana çıkmalı. Valerenga’nın gelmesi güzel. İnşallah devamı gelir.

Kemal Ulusu: ”TFF, Kuzey Kıbrıs konusunda komisyon kurmalı”

Uluslararası alanda Servet Bey’in çok ciddi çalışmalar yürüttüğünü biliyorum. TFF bu konuyla ilgili bir komisyon kurabilir. Şenes Erzik, Servet Bey… UEFA Başkanı da bize yakın. 8-10 kişilik bir komite kurulsa, Güney Kıbrıs’ta Avrupa takımlarının kamp yapması sağlansa çok iyi olur. Oradaki takımların sıkıntıları da çok büyük. Oradaki sahaların durumu çok iyi değil, parasızlık var. Her açıdan önümüzü açacak bir olay diye düşünüyorum.

Senin için hazırladığımız haberler