Kemal Ulusu'dan 2024 adaylığı ve Arda Turan için flaş açıklama!

25.05.2018 - 17:01 | Son Güncellenme: 25.05.2018 - 17:01

Türkiye Futbol Federasyonu Eski Başkanı Kemal Ulusu, 2020 Şampiyonlar Ligi finalinin Atatürk Olimpiyat Stadı’nda ev sahipliğinde düzenlenecek olmasını değerlendirdi. Ayrıca Ulusu, Başakşehir forması giyen Arda Turan’ın 16 maçlık cezasının 10 maça düşürülmesine değindi.

Radyospor programcısı ve Ajansspor editörü Emrah Karalinç’in sorularını yanıtlayan Kemal Ulusu’nun açıklamaları şu şekilde;

2024 konusunda çeşitli pazarlıklar mı yapıldı?

UEFA’da çeşitli kulisler var. Geçmişte oranın başkanlarının ne gibi durumlardan ötürü yargılandığını gördük. 2024’ün Almanya’ya verilmesi ve Türkiye’ye de Şampiyonlar Ligi finalinin verilmesi için pazarlık yapılmış olabilir. Şampiyonlar Ligi’ne ev sahipliği yapmamız güzel bir şey. Ama 2024 için bazı tavizler verilmiş olabilir. Şimdiden 2024 adaylığının kimde olduğu belli olur mu, bu tartışmalı. Bu kadar sene önceden belli olmaz. Konjonktür sık değişiyor. Şimdi 2020 Şampiyonlar Ligi ev sahipliğini yapalım da… Sonrasına bakarız. 2024 adaylığı konusunda Avrupa ülkeleriyle olan münasebetler gelişirse şansımız da olabilir diye düşünüyorum.

“Arda gibi futbolculara en az 1 sene ceza verilmeli, TFF eyyam yaptı”

Arda Turan’a verilen cezanın indiriminde yanlış yapıldı. Ben TFF Başkanı olsaydım mücadele ederdim. Medya baskısı hatta önemli spor adamlarının yönlendirmeleri var. Arda’nın yaptığı sınırı aştı, bardağı taşırdı. Arda, TFF Başkanı ve Milli Takım teknik direktörüne hakaret etti. Hakemlere yaptıkları ortada. 10 maç ne demek? Bu tip futbolcular Türk futbolunda yer almamalı. Arda’nın olayı Cumhuriyet Savcılık bir olay. 1 sene ceza vereceksin böyle futbolculara. Anarşiyi getiriyorlar. Barcelona’da oynamış, kariyerli bir futbolcunun böyle hatalar yapması, ne kadar eğitimsiz ve altyapısız yetiştiğini gösteriyor. Onun adına da üzülüyorum. Bence TFF Tahkim Kurulu, cezasını 10 maça indirerek eyyam yaptı.

Senin için hazırladığımız haberler