Kemalettin Şentürk'ten transfer itirafı! Davinson Sánchez, Gastón Pereiro, Gerson...

22.08.2018 - 17:39 | Son Güncellenme: 22.08.2018 - 20:39

Kemalettin Şentürk'ten transfer itirafı! Davinson Sánchez, Gastón Pereiro, Gerson...

Eski Fenerbahçeli futbolcu ve Fenerbahçe izleme ekibinde çalışan Kemalettin Şentürk, Radyospor'da yayınlanan Spor Kazanı programına bağlanarak Özgür Sancar'ın sorularına yanıtladı.

Gelecek planlarından bahseden Şentürk, "Antrenörlüğe devam etmek istiyorum. 4.5 yıldır Fenerbahçe izleme komitesindeydim. Biraz piyasadan uzak kaldım ama çalışmalarımı sürdüreceğim." dedi.

Fenerbahçe'deki çalışmalarını anlatan Kemalettin Şentürk, "2 yıl içinde çok ciddi çalışmalar yaptık. Özellikle Latin Amerika'da. Binlerce oyuncu porföyü yakaladık. Bu oyuncuların dosyaları mevcut. Dosyaları eski başkanımız Aziz Yıldırım'a sunuyorduk. Amir pozisyonunda Müjdat Hoca bulunuyordu. O da başkana sunuyordu ya da başkanın direktifine uygun olarak oyunculara bakıyorduk. Amir pozisyonunda Müjdat Yetkiner olduğu için toplantı halinde Aziz Yıldırım ile bir araya geliyorladı. Tabii Müjdat Hoca bunu gerçekleştirdiyse..." dedi.

Transfer çalışmalarını anlatan Şentürk, "Biz oyuncuları sunuyorduk ama maddi problemler çıkıyordu. Genç oyuncuların Türkiye'ye transferi son derece sorunlu oluyordu. 18 yaşını doldurmaları en önemli kriter. Özellikle sorduğum Gerson vardı. Latin Amerikalı futbolcu. Şimdi Roma'da oynuyor." dedi.

Fenerbahçe'de yapılan çalışmalarını anlatan Kemalettin Şentürk'ün diğer açıklamaları şu şekilde:

Fenerbahçe bilgi tabanı oluşturmuştuk. O bilgi tabanında 500'e yakın oyuncu bulunuyor. Scout biriminde Saffet Hoca ve ben birkaç işi yaptığımız için önerdiğimiz oyuncu sayısı az baktığınız zaman. Birçok konuda eksik kaldık çünkü lojistik konusunda desteğimiz yoktu.

Hangi futbolcuları önerdi?

Davinson Sánchez, Gastón Pereiro, Gerson ve Malcom gibi oyuncuları raporladık ancak transferleri olmadı. Aklıma gelen ilk isimleri.

"Bize karşı olumlu bir girişim..."

Yönetim ve başkanın belirlediği bir sistem vardı. Bu sistem içerisinde bizim olmadığımız söylendi. Bize karşı olumlu bir girişim olmadığı için biz anlamıştık.

"Çağlar Söyüncü'yü takip ettim"

Çağlar Söyüncü'yü Saffet hoca ile ben izledim. Gözümüze çarpan bir oyuncuydu. Altınordu'da oynadığı süre içerisinde Fenerbahçe için yetersiz olabileceğini düşündüm. Şimdi kendini geliştirip transfer yaptı. Bu tür oyuncuları oynatmayacaksanız transfer etmenizin anlamı yok. Çağlar Söyüncü'yü biz transfer edip oynatmasaydık ne olacaktı? Genç oyuncuların oynamaya ihtiyacı var.

Biz scout ekibi olarak izlediğimiz oyuncuları raporlamak zorundayız. Sosyal medyada yapılan haksız yorumları doğru bulmuyorum. Bizim transfer yapma imkanımız yoktu, oyuncuları raporluyorduk. Aziz Yıldırım bize bütün imkanları sundu. Bizi çok fazla karaladılar.

Fenerbahçe'nin transfer gündemi...

Fenerbahçe'nin transfer gündemindeki Frey'in transferinin işleyişini doğru bulmuyorum. Fenerbahçe olmazsa Beşiktaş o da olmazsa Trabonzspor olacak. İsmi geçen oyuncuların pek çoğu büyüklerden bir tanesine transfer oluyor. Basın da çıkan haberleri iyi analiz etmemiz gerekiyor. Bunu yapan grup menajerler ya da şirketler.

Takım hemen hemen aynı takım. Ancak takım içerisinde Dirar'ın değerlendirilmediğini gördük. Valbuena oynatılmadı. Şu ana kadar alınan oyuncuların içerisinde en faydalı olabilecek oyuncu Barış Alıcı. Fenerbahçe geçen yıllarda kanat bölgelerinde, Alper ve Sow gibi isimler dahi oynatıldı. Türkiye'de şampiyon olan takımlar kenar oyuncuları ile şampiyon olurken Fenerbahçe bunu santrafor üzerinden yapmaya çalıştı. Frey dediniz, o da bir santrafor.

Giuliano'nun satılışı...

Giuliano'nun satılışı çok önemli bir hamle. Çünkü elinizde Guiliano varken Ayew'i almak yanlıştı. Çok doğru bir hamle olarak görüyorum. Takım ikisini aynı anda kaldıramazdı.

Senin için hazırladığımız haberler