Kemer'de Wade Young zaferi

03.10.2015 - 17:54 | Son Güncellenme: 03.10.2015 - 17:54

Antalya'nın Kemer ilçesinde bu yıl altıncısı düzenlenen Red Bull Sea to Sky Enduro Yarışları'nın orman etabında, 1.29.49'luk derecesiyle Güney Afrikalı Wade Young birinci oldu.

Mücadeleye 33 ülkeden katılan 310 sporcu, Çınarlıpınar mevkisinden başlayıp, Sapandere, Meşeçukuru, Gölbastığı Göynük Yaylası, Üçoluk, Kaplanlı Dağı, Ovacık, Küçük Ovacık, Bölücekdibi ve Sumakseniri geçilerek Kesme Boğazı'nda tamamlanan 48 kilometrelik parkurda yarıştı. 

Sporcular parkurda zaman zaman zor anlar yaşarken, özellikle Kesme Boğazı Kanyonu'nda dere üzerindeki ince tahtalardan geçen sporculardan bazıları suya düştü. Kanyondaki büyük kayaların arasından geçerken düşen sporculara, çevredeki izleyiciler yardım etti. 

Yarış sonrası sporculardan bazıları, dere kenarında uzanarak yorgunluklarını atarken, bazıları da dereye atlayarak eğlendi.

Orman etabında, 1.29.49'luk derecesiyle birinci olan Young'u 1.29.52'lik zamanıyla İngiliz Jonny Walker ile 1.29.54'lük derecesiyle aynı ülkeden Graham Jarvis takip etti.

Kemer Enduro Motosiklet Kulübü (KEMK) Başkanı Semih Özdemir gazetecilere yaptığı açıklamada, yarışların dün plaj etabıyla başladığını anımsatarak, plaj etabının güzel ve zevkli geçtiğini, sporcuların da eğlendiğini söyledi.

Yarışlarda herhangi bir sorun olmadığını ifade eden Özdemir, "Orman etabında beklediğimizin üstünde bir seyirci sayısı var. Yarınki zorlu dağ etabında da seyircileri bekleriz" diye konuştu.

Yarışlar, yarın yapılacak 68 kilometrelik dağ etabıyla sona erecek.

Senin için hazırladığımız haberler