Kenan Koçak'tan Serdar Dursun yorumu: 'Kimse küçük görmesin'

Salim Manav
16.07.2021 - 13:50 | Son Güncellenme: 16.07.2021 - 14:05

Hannover 96'dan ayrılan Kenan Koçak açıklamalarda bulundu. Koçak, Fenerbahçe'nin Darmstadt'tan transferi Serdar Dursun için ise çarpıcı yorumlar yaptı.

Kenan Koçak'tan Serdar Dursun yorumu: 'Kimse küçük görmesin'

AJANSSPOR -

Son olarak Bundesliga 2 ekiplerinden Hannover 96'yı çalıştıran Kenan Koçak özel açıklamalarda bulundu. 

Radyospor'da Salim Manav'ın canlı yayın konuğu olan Kenan Koçak, "Ekibimle Hannover'deki son 20 ayımızı değerlendirdik. Şu anda geleceğim ile ilgili karar vermedim. Ben futbolcu ve teknik direktör olarak Türkiye'de görev almadım. Fakat Türkiye'den hocalarla konuştuğumda ve Serhat Umar hocamızla da konuştuğumuz da Türk futbolu hakkında belli bir fikir yürütebilirim. Alman futbolunda işler iyi giderken öngörüde bulunup geleceğe dair hamleler yapılıyor. Bence Türk futbolu ile Alman futbolu arasında en büyük fark bu. En büyük tehlike başarıdır. İnsanlara bu söylemim komik gelebilir. İnsan başarıyı reflekte edemez ve rehavet yaparsa çok başarısız bir tablo ortaya çıkarabilir." dedi.

'En büyük fark takım ve oyuncu hızı'

Türk futbolu ile Alman futbolu arasındaki farklardan bahseden Koçak, "Sahada oynanan futbol açısından en büyük fark ise oyunun hızı ve futbolcuların bireysel hızlılığı diyebilirim. Günümüz futbolunda takımdaşlık duygusu çok önemli. Bunu Avrupa Şampiyonası'nda da net bir şekilde gördük." ifadelerini kullandı.

Klopp ve Guardiola ile iletişim halinde

Klopp ve Guardiola ile iletişimini de anlatan Kenan Koçak, "Klopp ile danışmanımız aynı, Klopp ile zaman zaman sohbetimiz oluyor. Guardiola ile de İngiltere'de vakit geçirdim, zaman zaman konuşuyoruz, bu benim açımdan çok önemli. Ülkemizde de çok önemli teknik direktörler var. Fatih Terim Hocamız var. Fatih Terim, Türk futbolu için çok önemli bir isim." diye konuştu. 

'Türkiye'de takım çalıştıracak mısınız?' sorusuna ise Koçak, "İnandığımız bir proje ve vizyon olursa Türkiye'ye dönebilirim. Hayatım boyunca inanmadığım bir işe girmedim." cevabını verdi. 

'Serdar Dursun'u kimse küçük görmesin'

Fenerbahçe'nin Bundesliga 2 takımı Darmstadt'tan kadrosuna kattığı Serdar Dursun hakkında ise Kenan Koçak şu ifadeleri kullandı:

"Serdar Dursun, Fenerbahçe'ye katkı sağlayacaktır. Bundesliga 2 zor bir lig. Bundesliga 2, Bundesliga 1'den fizik gücü yüksek bir lig. Serdar Dursun karakter olarak ve futbolcu olarak iyi birisi. Serdar Dursun'u kimse küçük görmesin, Serdar, Fenerbahçe'ye ve Türk futboluna katkı sağlayacaktır."

40 yaşındaki teknik direktör sözlerini şu şekilde tamamladı:

"Şenol Hoca'ya akıl vermek, eleştirmek benim haddime değil meslektaşı olarak. Çünkü Şenol Hoca Türk futboluna senelerini vermiş. Hocamızın verdiği kararlarda kesin bir bildiği vardır diye düşünüyorum. ekibinde de çok değerli kişiler var. Bu olaylar zaman zaman yaşanabilir. Fransa, Hollanda maçında yine Şenol Hoca vardı yine aynı futbolcular vardı. İster istemez hepimiz üzüldük ama burada sadece suçlu aramamak lazım."

Senin için hazırladığımız haberler