Kenan Koçak Türkiye'nin Euro 2024 Elemeleri'ndeki rakiplerini değerlendirdi

Kerem Ergün
10.10.2022 - 16:12 | Son Güncellenme: 10.10.2022 - 19:40

A Milli Futbol Takımı Yardımcı Antrenörü Kenan Koçak, Türkiye'nin Euro 2024 Elemeleri'nde çektiği kura hakkındaki görüşlerini paylaştı. Koçak ne söyledi? Detaylar...

Kenan Koçak Türkiye'nin Euro 2024 Elemeleri'ndeki rakiplerini değerlendirdi

AJANSSPOR - HABER

A Milli Futbol Takımımız Euro 2024 Elemeleri'nde D Grubunda Hırvatistan, Galler, Letonya ve Ermenistan ile eşleşti. Radyospor'da yayımlanan Spor Kazanı programında Özgür Sancar'ın konuğu olan A Milli Futbol Takımı Yardımcı Antrenörü Kenan Koçak, ülkemizin Euro 2024 Elemeleri'ndeki rakiplerini yorumladı.

"Rakiplerimizden çok kendimize bakmalıyız."

Kenan Koçak, Özgür Sancar'ın Euro 2024 Elemeleri'ndeki grubumuzu değerlendirmesini istemesi üzerine şöyle konuştu: "Öncelikle düştüğümüz grubun hayırlı olmasını diliyorum. Çağdaş futbolda iyi grup veya kötü grup diye bir durum kalmadı. Rakiplerden çok kendimize bakmamızın ve iyi bir futbol ortaya koymamızın önemli olduğunu düşünüyorum.Takımımız çok değerli ve karakterli oyunculardan oluşuyor, başarılı olacağımıza inanıyorum."

"Grupta sadece Hırvatistan yok."

Kenan Koçak, Hırvatistan'ın favori olup olmadığı konusundaki soruya ise şöyle cevap verdi: " Tabii ki favori olmaktan ziyade Hırvatistan kendini daha çok ispatlamış bir takım. Ama grup sadece Hırvatistan’dan oluşmuyor. Tüm rakiplerle olan mücadelelerimiz önemli. Kendi oyunumuzu oynayıp kazanmalıyız. Türkiye’nin hedefi her zaman birinciliktir."

"Milli maç, milli maçtır."

Türkiye'nin Euro 2024 Elemeleri'nde düştüğü grubun avantaj olup olmadığını değerlendiren Koçak şu şekilde konuştu: " Grubumuz bizim için fırsat değil. Eleme maçı da olsa dostluk maçı da olsa milli maç, milli maçtır. Buna göre hazırlanmak gerekir. Biz oynayacağımız mücadelelerin bir milli maç olduğunun bilincinde olup futbolcularımızla birlikte çok iyi bir şekilde hazırlanacağız."

"Ermenistan maçına siyasi olarak bakmayacağız."

Koçak, grubumuzda oynayacağımız Ermenistan maçı ile ilgili de şu ifadeleri kullandı: " Burada Ermenistan ile olan siyasi ilişkilerimize girmek doğru olmaz. Biz bu maça siyasi olarak değil sportif olarak bakacağız. Ermenistan'ı diğer rakiplerimizden ayırmayacak ve her maç olduğu gibi en ince ayrıntısına kadar analiz edeceğiz."

"Çağlar'ın transfer durumuyla ilgili bir bilgim yok."

Kenan Koçak, Çağlar Söyüncü'nün Leicester City'de süre bulamaması ve oyuncunun kulüpten ayrılmak istediği yönündeki iddialar hakkında da görüşlerini belirtti. Koçak: "Çağlar’ın transfer durumuyla ilgili bir bilgim yok. Biz bu konuları futbolcularla konuşmuyoruz. Çağlar, dünyanın en iyi stoperlerinden biri ve her kulüpte oynayabilir. Çağlar'ın gerek İspanya'nın büyük takımlarında gerekse İngiltere'nin büyük takımlarında oynaması asla süpriz olmaz."

İlgini Çekebilir
Devler Çağlar Söyüncü'nün peşinde! Görüşmeler başladı...
Habere Git

"Bizim kaleci sorunumuz yok."

Koçak, A Milli Futbol Takımı'nda forma giyen kalecilerin form düşüklüğü hakkında ise şu yorumda bulundu: " Bizim bir kaleci problemimiz yok. Kalecilerimizin form durumunu burada analiz etmekse doğru değil. Söyleyebileceğim tek şey var. Uğurcan, Altay veya Doğan fark etmez, bizim tüm oyuncularımız çok değerli ve hepsine çok güveniyoruz."

İlgini Çekebilir
Futbolculara Altay Bayındır fırçası
Habere Git

"Geleceğine futbolcu karar verir."

Koçak, A Milli Futbol Takımı'nda forma giyen futbolcular hakkındaki transfer iddialarını hakkında ise şöyle konuştu: "Geleceğine futbolcu karar verir. Bizim futbolcularımıza tavsiye edebileceğimiz tek şey oynayabilecekleri kulübe transfer olmaları olabilir. Çünkü bir futbolcu oynayarak gelişir. Oynamak kadar değerli bir şey yok."

"Milli takımda kimlerin olacağına futbolcular karar verecek."

Kenan Koçak, Özgür Sancar'ın A Milli Futbol Takımımızın gelecek maçlarında süpriz isimlerin olup olmayacağı sorusu üzerine şu sözleri söyledi ve konuşmasını noktaladı: "Milli takımda kimlerin olacağına bizden çok futbolcular karar verecek. Futbolcuların performanslarına göre aday kadro seçimini yapacağız."

Türkiye için tek yol elemeler değil

A Milli Futbol Takımı'mızın Euro 2024 Elemeleri'nde gruptan çıkamaması halinde bir şansı daha bulunuyor. UEFA Uluslar Ligi'nde A, B, C ve D liglerinde en çok puan toplayan 4 takım Euro 2024'e katılabilmek için play-off oynayabilecek. Türkiye'nin Euro 2024 Elemeleri grubundan elenmesi halinde UEFA Uluslar Ligi organizasyonunda C Ligi 1. grubu lider olarak tamamladığı için play-off turuna katılabilecek. İşte C Ligi'nde en fazla puan toplayan 4 takım:

  • Türkiye
  • Yunanistan
  • Kazakistan
  • Gürcistan
İlgini Çekebilir
Euro 2024’te kura şansı! İlk ikiye kalamazsak bir ihtimal daha var
Habere Git

Türkiye'nin Euro 2024 Elemeleri'ndeki fikstürü

TARİH VE SAAT EV SAHİBİ DEPLASMAN
25 MART 2023 saat:20.00 ERMENİSTAN TÜRKİYE
28 MART 2023 saat:21.45 TÜRKİYE HIRVATİSTAN
16 HAZİRAN 2023 saat:21.45 LETONYA TÜRKİYE
19 HAZİRAN 2023 saat:21.45 TÜRKİYE GALLER
8 EYLÜL 2023 saat:21.45 TÜRKİYE ERMENİSTAN
12 EKİM 2023 saat:21.45 HIRVATİSTAN TÜRKİYE
15 EKİM 2023 saat:21.45 TÜRKİYE  LETONYA
21 KASIM 2023 saat:22.45 GALLER TÜRKİYE
İlgini Çekebilir
Milli Takımın Euro 2024 maç programı belli oldu
Habere Git

Kura çekimi sonucu oluşan gruplar

A Grubu: İspanya, İskoçya, Norveç, Gürcistan, Güney Kıbrıs
B Grubu: Hollanda, Fransa, İrlanda, Yunanistan, Cebelitarık
C Grubu: İtalya, İngiltere, Ukrayna, Kuzey Makedonya, Malta
D Grubu: Hırvatistan, Galler, Ermenistan, Türkiye, Letonya
E Grubu: Polonya, Çekya, Arnavutluk, Faroe Adaları, Moldova
F Grubu: Belçika, Avusturya, İsveç, Azerbaycan, Estonya
G Grubu: Macaristan, Sırbistan, Karadağ, Bulgaristan, Litvanya
H Grubu: Danimarka, Finlandiya, Slovenya, Kazakistan, Kuzey İrlanda, San Marino
I Grubu: İsviçre, İsrail, Romanya, Kosova, Belarus, Andorra
J Grubu: Portekiz, Bosna Hersek, İzlanda, Lüksemburg, Slovakya, Liechtenstein
İlgini Çekebilir
Türkiye’nin EURO 2024'teki rakipleri belli oldu
Habere Git
Senin için hazırladığımız haberler