Kenan Koçak konuştu: "Siyasilerin verdiği karara..."

30.04.2020 - 10:50 | Son Güncellenme: 30.04.2020 - 12:28

Almanya'da 2. Lig takımlarından Hannover 96'nın teknik direktörlüğünü yapan Kenan Koçak, ligin geleceğiyle ilgili konuştu. Zorlu şartlarda lige hazırlanacaklarını ifade eden Koçak, siyasilerin verecekleri karara saygı duyduklarını belirtti. Koçak, hedeflerini de anlattı.

Almanya 2. Ligi'nde Hannover 96'nın teknik direktörlüğünü yapan Kenan Koçak, koronavirüs günleri ve ligin geleceği hakkında açıklamalar yaptı. Yakın zamanda kulübüyle yeni sözleşme imzalayan genç teknik adam, hedefleri hakkında konuştu ve yaşadıkları günlerin zorluğuna dikkati çekti.

DIŞ HABER/AJANSSPOR

Kenan Koçak: "İnsan sağlığından önemli birşey yok"

Hannover 96'nın başına geçtikten sonra takımı ayağa kaldıran ve alt sıralardan kurtulmasını sağlayan Kenan Koçak, futbolcularının ligin başlamasını dört gözle beklediğini ancak; insan sağlığından daha önemli birşey olmadığını ifade etti.

Kenan Koçak: "10 saat sahadayım"

Zorlu şartlar altında takımı hazırladıklarının altını çizen Koçak, "Ortalama 10 saat sahadayım. İşimi yapmayı seviyorum. Ligin başlamasını elbette dört gözle bekliyoruz. Kuralları çok dikkatli bir şekilde takip ediyoruz" dedi.

"Siyasilerin verdiği karara saygı duymalıyız"

Koronavirüs sonrası futbolcuların yaptığı hazırlıkları anlatan Hannover teknik patronu, "Toplumun yararına olacak kararlara saygı duymalıyız. Bunun için siyasilerin verdiği karara güvenmeliyiz. Futbolun insan yaşamından daha ciddi olduğunu düşünmüyorum. Biz elbette işimizi yapmaya devam etmek istiyoruz. Ancak; insan yaşamı kadar değerli bir durum yok" ifadelerini kullandı.

Kenan Koçak: "Seyircisiz maçlara konsantre olmak zor"

Belirsizliğin sona ermesini beklediklerini söyleyen Koçak, "Seyircisiz maçlara konsantre olmak zor. Oyuncularımız biraz agresif. Futbolu özlediler. Antrenmanlar için verilen süre çok önemli. Futbolcularımız yüksek bir iş ahlakına sahip. Şartlar zorlu olsa da çok iyi bir şekilde devam etmek istiyorlar. Sadece futbolcuların değil herkesin yaşadığı bir stres var" dedi.

Koronavirüs salgını ile ilgili yorumu

Bu dönemin geçici olduğunu söyleyen Koçak, koronavirüs salgını dönemiyle ilgili olarak da, "Sahadan ayrıldığımda aslında çok vaktim olmuyor. Mesela alışveriş yapmak için vaktim yok. Bu yüzden maske takmıyorum" diye konuştu. Koçak, ligde kalan tüm maçlara final niteliğinde baktıklarını da sözlerine ekledi.

Senin için hazırladığımız haberler