Kenan Koçak'tan sitem! "Vefa kelimesi sadece dilde kalıyor..."

04.06.2024 - 20:14 | Son Güncellenme: 04.06.2024 - 20:39

Son dakika | A Milli Takım'ın eski antrenörü Kenan Koçak; Ay-Yıldızlı takımımız ve Hakan Çalhanoğlu hakkında açıklama yaptı. İşte tüm detaylar.

Kenan Koçak'tan sitem! "Vefa kelimesi sadece dilde kalıyor..."

AJANSSPOR HABER

A Milli Takım'da Stefan Kuntz döneminde birinci antrenör olarak görev yapan Kenan Koçak, EURO 2024 ve Hakan Çalhanoğlu hakkında açıklamalarda bulundu.

Galatasaraylı Barış Alper Yılmaz ve Fenerbahçeli Ferdi Kadıoğlu için transfer açıklaması yapan Koçak, kariyer planlaması hakkında da bilgi verdi. 

Radyospor'da Salim Manav'ın canlı yayın konuğu olan Kenan Koçak, "Avrupa Şampiyonası'ndan önce böyle zorlu maçları faydalı görüyorum. Montella son taktik anlayışını sahaya yansıtacaktır. A Milli Takım'da 2 yıllık süreçte sadece benim değil birçok arkadaşımızın büyük bir emeği var. Biliyorsunuz; yeni kurulan bir takımdık, o ekibin bir parçası olmaktan onur ve gurur duyuyorum. Umarım takımımız Avrupa Şampiyonası'nda başarılı olur" dedi.

İlgini Çekebilir
Karaman'dan Fransa çıkarması! Genç oyuncuları takip etti
Habere Git

"Vefa kelimesi sadece dilde kalıyor"

"A Milli Takım, Avrupa Şampiyonası'na katıldı. Bu süreçte hak ettiğiniz değer verildi mi?" sorusuna Koçak, "Bizim mesleğimizde vefa kelimesi sadece dilde kalıyor. Uygulama kısmında ise insanlar çok çabuk unutuyor, çabuk serüvene gidiyor. Avrupa Şampiyonası'nda grup eleme maçlarında kuralar çekildiğinde grubun en kolay maçı Hırvatistan demiştim. Stefan Kuntz'un görevine son verildiğinde lider Hırvatistan'la aramızda 1 puan vardı. Değer verildi mi, verilmedi mi? Benim vicdanım rahat. Çok iyi bir milli takım oluşturduğumuza kanaat getiriyorum" cevabını verdi.

Stefan Kuntz ve Hakan Çalhanoğlu sözleri

"Stefan Kuntz'un ayrılığına Hakan Çalhanoğlu mu neden oldu?" iddiasına ise Kenan Koçak, "Hakan Çalhanoğlu benim kardeşim, kendisini ispatlamış bir futbolcu. Hakan öyle bir şey yapacak birisi değil. Hakan'ın belki fikrini sormuş olabilirler ama Hakan böyle birisi değil. Hayat bana şunu öğretti. Duyduğuna inanma, gördüğünün de yarısına inan. Hakan'ı ben çok iyi tanıyorum. Bu iddialar gerçeği yansıtmıyor. Hakan'ı çok seviyorum" diye konuştu. 

Fenerbahçe ve Alanyaspor itirafı

Kariyer planlaması hakkında ise Koçak, "Türkiye'yle ilk tanışmam A Milli Takım'da oldu. Artık teknik direktör olarak yoluma devam edeceğim. Türkiye'ye gördük ve tanıdık. Çok güzel bir ülkemiz var. Ancak futbol konusunda farklılıklar var. Bundan sonra ne olur, neler olabilir bekleyip göreceğiz. Gelen teklifleri hiçbir zaman PR olarak kullanmadım. Sosyal medyada bu konuları algı yapmadım. Bu Türkiye'de bazen iyi olabiliyor. Varsın öyle olsun; ben davranışımdan vazgeçmeyeceğim. Siz Alanya ve Fenerbahçe'den bahsettiniz. Ben daha çok söyleyebilirim ama bu teklifler bende kalsın" şeklinde konuştu.

"Barış Alper ve Ferdi'yi Leverkusen takibe aldı"

Barış Alper Yılmaz ve Ferdi Kadıoğlu'nun Bayer Leverkusen'e olası transferi için ise Kenan Koçak, "Bayer Leverkusen benden iki oyuncu hakkında bilgi almıştı. Şu anda bu konuda güncel gelişme nedir? Onu bilmiyorum. Umarım iki kardeşimiz hakkında hayırlısı olur" açıklamasında bulundu.

Senin için hazırladığımız haberler