Kenan Sofuoğlu, İspanya'da piste çıkıyor..

10.04.2015 - 16:57 | Son Güncellenme: 10.04.2015 - 16:57

Milli motosikletçi Kenan Sofuoğlu'nun mücadele ettiği Dünya Supersport Şampiyonası'nda sezonun 3. etabına İspanya evsahipliği yapacak.

Avustralya ve Tayland'da koşulan ilk iki yarışın ardından sezonun 3. etabı, İspanya'nın Alcaniz şehrindeki 5 bin 77 metrelik Aragon Pisti'nde düzenlenecek.

Pilotların yarış başlangıcında avantajlı bir yer edinebilmek için mücadele edeceği sıralama turları, yarın TSİ 16.55'te başlayacak. Yarış ise 12 Nisan Pazar günü TSİ 12.40'ta koşulacak.

Dünya Supersport Şampiyonası'nda Avustralya'da yapılan sezonun ilk yarışını, MV Agusta Reparto Corse'nin Fransız pilotu Jules Cluzel kazanmıştı. Cluzel'in İtalyan takım arkadaşı Lorenzo Zanetti ikinci, CIA Landlords Insurance Honda'dan Büyük Britanyalı Gino Rea üçüncü olmuştu. Kawasaki Pucetti takımı adına mücadele eden Kenan Sofuoğlu ise ilk yarışı 6. sırada bitirmişti.

Tayland'da düzenlenen ikinci yarışta, CORE Motorsport Tayland ekibinden Ratthapark Wilairot zirvede yer almıştı. Wilairot'un ardından Kenan Sofuoğlu ve Cluzel podyumu tamamlamıştı.

 

Sürücüler ve markalar klasmanı

Sezonun ilk iki yarışının ardından sürücüler klasmanının ilk 5 sırasındaki ve markalar klasmanındaki puan durumu şöyle:

Sürücüler klasmanı

1. Ratthapark Wilairot (Tayland) 36 puan

2. Kenan Sofuoğlu (Türkiye) 30

3. Jules Cluzel (Fransa) 25

4. Patrick Jacobsen (ABD) 22

5. Gino Rea (Büyük Britanya) 22

 

Markalar klasmanı

1. Honda 41 puan

2. MV Agusta 32

3. 

Senin için hazırladığımız haberler