Kenan Yıldız, Adana Demirspor ve İstanbulspor'un kapısından döndü

24.09.2024 - 18:29 | Son Güncellenme: 24.09.2024 - 18:38

Juventus'taki performasınyla ön plana çıkan milli futbolcu Kenan Yıldız'ın 2 sene önce Türk takımları ile görüştüğü ortaya çıktı. İşte tüm detaylar...

Kenan Yıldız, Adana Demirspor ve İstanbulspor'un kapısından döndü

AJANSSPOR HABER

Serie A devi Juventus'ta gösterdiği performansla beğeni toplayan ve İtalyan kulüpte 10 numaralı formayı alan Kenan Yıldız'ın daha önce Türk kulüplerinin kapısından döndüğü ortaya çıktı. O dönem oyuncu adına inisiyatif kullanan futbolcu temsilcisi Doğan Ercan, Radyospor'da Özgür Sancar'ın canlı yayın konuğu oldu. Doğan Ercan, Kenan Yıldız'ı Adana Demirspor ve İstanbulspor'un çok istediğini söyledi.

"Bayern Münih altyapısında Kenan'la alay ediyorlar"

Ercan, "Kenan'ın babası Engin Yıldız, Denizli'yi etkileyen depremden sonra, çalıştığı otelde tanıştığı bir Alman hanımla gitmeye karar veriyor. Almaya'da yaşamaya başlıyor. Sonra Kenan doğdu. 10 yaşında Bayern Münih altyapısına götürüyorlar Kenan'ı. Orada alay ediyorlar, bu küçücük çocuk mu oynayacak diye. Sonra Kenan antrenmana çıkıyor ve adeta ortalığı dağıtıyor. Sonra babasını Bayern Münih'te posta işlerine aldılar. Sonraki aşamada Bayern, Kenan için yeni sözleşme teklif etti, ama anlaşamadılar. Bu nedenle babasını Bayern işten çıkardı" ifadelerini kullandı.

"Büyük ekonomik zorluklar içerisinde yaşadı"

Ercan, "O dönemde Kenan'ı Juventus başta olmak üzere pek çok kulüp istiyordu. Oraya gitti. Engin Yıldız Almanya'da büyük ekonomik zorluklar içerisinde yaşadı. Kendi yemedi, oğluna yedirdi. Kenan'ın babaanesi ve dedisi, Juventus'un maçlarını televizyondan izlemek için kilometrece ötedeki bir başka köye gidiyorlar. Fakir insanlar. Torunlarını gördükleri için çok mutlu oluyorlar" dedi.

"İstanbulspor ve Adana Demirspor Kenan'ı gördü"

Bayern Münih'le sözleşme konusunda sorun yaşandığı dönemde İstanbulspor ve Adana Demirspor'un Kenan'ı almak için girişimde bulunduğunu dile getiren Doğan Ercan, "İstanbulspor Başkanı Ecmel Sarıalioğlu'na gerekirse yaparım' dedi. Kenan'ın değerini Ecmel Sarıalioğlu gördü. Metin Korkmaz gördü. Sonrasında Adana Demirspor teklif yolladı, ama Juventus kulübü kiralık olarak vermeye sıcak bakmadı. O zaman Juventus'ta daha A takıma çıkmamıştı. Babası Engin Yıldız, İstanbul'a geldi. O dönem Adana Demirspor İkinci Başkanı olan Metin Korkmaz'ın ofisinde görüşme yaptık, ama Juventus'u ikna edemedik" açıklamasını yaptı.

"Bizim büyük takımlar Kenan'ı almaya değer görmedi"

Sözlerine devam eden Ercan, "Çok kulüp istedi, ama kulübü bırakmadı. Hatta Benfica o dönem 15 milyon Euro teklif etti Kenan için. Juventus reddetti. Bizim büyük takımlar o dönem Kenan'ı almaya değer görmedi. U21 takımında da o zaman Tolunay Kafkas vardı. Hazırlık maçlarında bile 2-3 dakika süre verdi. 1 sene önce Suudi Arabistan'dan Al Ahli, Juventus'a Kenan için 40 milyon Euro teklif etti. Juventus cevap bile vermedi. Yolu açıldı, ben de bir ağabeyi olarak onun adına çok mutluyum" dedi.

Senin için hazırladığımız haberler