Kenan Yıldız, Almanya'ya attığı golü anlattı! Kimdir ve kaç yaşında?

Burak Alaca
19.11.2023 - 01:19 | Son Güncellenme: 19.11.2023 - 01:41

Milli Takımımızın Almanya'yı 3-2 yendiği hazırlık maçında takımın ikinci golünü kaydeden genç oyuncu Kenan Yıldız açıklamalarda bulundu. Kenan Yıldız Kimdir?

Kenan Yıldız, Almanya'ya attığı golü anlattı! Kimdir ve kaç yaşında?

AJANSSPOR-HABER

A Milli Futbol Takımımızın, Berlin Olimpiyat Stadyumu'nda Almanya'yı 3-2 mağlup ettiği hazırlık maçında takımın 2. golünü kaydeden 18 yaşındaki oyuncu Kenan Yıldız açıklamalarda bulundu.

"Bana güvendikleri için herkese çok teşekkür ederim"

Maç sonu konuşan Juventus'lu milli yıldız "Bana güvendikleri için herkese teşekkürler. Gol attığım için çok mutluyum. Bana da güvendiği için hocama teşekkür ederim.  Motivasyon konusunda hocam çok iyi. Kafana bir şey takma kendi futbolunu oyna, rahat oyna dedi. Ne kadar çok oynayabilirsem oynamak istiyorum, hem kulübüm hem de burası için." dedi.

Türkiye'yi seçti ilk golü erken geldi

Alman vatandaşlığı da olan Kenan Yıldız, Türkiye Milli Takımı'nı seçmesinin ardından milli forma ile çıktığı 2. karşılaşmanın 45+2. dakikasında Almanya ağlarını güzel bir vuruşla sarsıp ilk golünü kaydetti.

İlgini Çekebilir
Ferdi, Kenan, Abdülkerim ve Yusuf Sarı için tarihi gece
Habere Git

Kenan Yıldız kimdir?

Kenan Yıldız, 4 Mayıs 2005 yılında Almanya'nın Regensburg şehrinde doğmuş Türk futbolcudur. Kenan Yıldız, doğduğu şehrin takımı olan Jahn Regensburg'un akademisinde futbola başladı. İki yıl boyunca Jahn Regensburg altyapısında oynadı. Daha sonra Bayern Münih ile anlaştı. 

Kenan Yıldız hangi takımlarda oynadı?

Bayern Münih'in altyapısına 2012 yılında, 7 yaşındayken katıldı. Alt yaş kategorilerinde takım kaptanlığı yaptı ve Bayern Münih 19 Yaş Altı takıma kadar yükseldi. Altyapıda toplamda 20 maça çıkan Yıldız; 6 gol, 8 asistlik performans gösterdi. Bayern Münih ile sözleşmesi Temmuz 2022'de sona erdi ve yeni sözleşme imzalanmadı. 

Kenan Yıldız nerede oynuyor?

12 Temmuz 2022'de Juventus ile 3 yıllık sözleşme imzaladı. Yıldız, Serie A ekibi Juventus forması giyiyor. Bu sezon da 5 maçta görev aldı.

İlgini Çekebilir
Montella: Sanki kendi evimizde gibi oynadık
Habere Git

İşte Kenan Yıldız'ın golü!

Senin için hazırladığımız haberler