Anadolu Efes Koçu Ergin Ataman Ve Oyuncular Olympiakos Maçı Hakkında Konuştu

Kerem Ergün
01.12.2022 - 22:27 | Son Güncellenme: 02.12.2022 - 00:38

Euroleague'de Anadolu Efes, Olympiakos'u 82-71 yendi. Ergin Ataman, Vasilije Micic ve Rodrigue Beaubois, maçın ardından açıklamalarda bulundu. Tüm detaylar...

Anadolu Efes Koçu Ergin Ataman Ve Oyuncular Olympiakos Maçı Hakkında Konuştu

AJANSSPOR - HABER

Turkish Airlines Euroleague'in 11. haftasının açılış maçında Anadolu Efes, Yunan temsilcisi Olympiakos'u 82-71 yendi. Maçta takımın eski oyuncusu Krunoslav Simon'un 44 numaralı forması da emekli edildi. Ergin Ataman, Vasilije Micic ve Rodrigue Beaubois ise maç hakkında değerlendirmelerde bulundu.

"Simon'un emekliliği kendisi için biraz erkendi."

Çok önemli bir galibiyet aldıklarını söyleyen Anadolu Efes Başantrenörü Ergin Ataman, şöyle konuştu: " Çok önemli bir galibiyet. Maça korkunç başlamıştık. 7-0 geriye düştük. Devrede oyuncularımıza kontrolü yitirdiğimizden bahsettim. Soyunma odasında yaptığımız o konuşma daha agresif bir savunmayı beraberinde getirdi. Maça geri döndükten sonra güvenimizi kazandık. Kendi oyunumuzu oynadık. Topu paylaşmak çok önemliydi. İkinci yarıda mükemmel bir basketbol ortaya koyduk. Simon konusuna gelirsek kendisi harika bir karakter. Harika bir insan. Bu kulüp ve Avrupa basketbolu için büyük çaba sarf etti. Efes için oynamayı bırakması bana göre biraz erkendi. Formasının emekli edilmesi gurur verici. Böyle bir oyuncuyla çalıştığım için çok mutluyum. (Gülerek) Micic'in ise biraz daha gelişmesi lazım. Sıradaki maçta bunlardan tane daha yapıp ve triple-double'a imzasını atacağını düşünüyorum."

Triple-Double: Bir basketbol maçında oyuncunun sayı, ribaund, asist, top çalma ve blok kategorilerinin üçünde çift haneli sayıya ulaşması.

"Triple-double yapacağımı bilmiyordum."

Anadolu Efes'in yıldız oyuncusu Vasilije Micic ise maçı şu şekilde değerlendirdi: "Triple-double yapacağımı bilmiyordum. Maça çok iyi başlamadım açıkçası. Konsantrasyonumu daha sonra yakaladım. Çok iyi savunma yaptılar. Ama geri döndük. Bunu çok iyi bir takıma karşı yaptık. Maçın başında biraz heyecanlıydım. Sonradan ritim yakaladım. İkinci yarıda herkes ritim bulmaya başladı. Onlara ayak uydurduğumuz için çok mutluyum. Her geçen gün daha fazla insanı burada görmek mutlu ediyor. Taraftarımıza teşekkür ederim."

NOT: Vasilije Micic, Olympiakos karşısında 18 sayı, 9 ribaund ve 9 asist ile oynadı. Sırp oyuncu, 1 ribaund daha alıp 1 tane daha asist yapsaydı triple-double'a imza atmış olacaktı.

İlgini Çekebilir
Anadolu Efes'ten Simon'a büyük onur! Naumoski’den sonra...
Habere Git

"Çok iyi reaksiyon verdik."

Anadolu Efes'in skorer oyuncusu Rodrigue Beaubois ise maçı şöyle değerlendirdi: "Takım olarak çok iyi iş çıkardık. Başlangıçta biraz yumuşak oynadık. Takımın reaksiyonundan çok memnun kaldım. Boris'i (Boris Diaw) görmek her zaman mükemmel. Kendisi Fransız basketbolunun bir efsanesi. Simon ise harika bir oyuncu. Saha dışında da onu hep çok sevdik. Harika bir insan. Simon için çok mutluyum."

NOT: Beaubois, Olympiakos karşısında 19 sayı, 6 ribaund ve 1 asist ile oynadı.

Boris Diaw: Fransız eski basketbolcu. NBA'de Atlanta Hawks, San Antonio Spurs gibi takımların formalarını giydi. 2005-2006 sezonunda NBA'de en çok gelişim gösteren oyuncu seçilmiştir. 2013 Avrupa Basketbol Şampiyonası'nda ise takımıyla birlikte altın madalya kazanmıştır.

"Efes çok zor şutlar soktu."

Olympiakos Başantrenörü Georgios Bartzokas ise maç hakkında şu değerlendirmeleri yaptı: "3 çeyrek önde kaldık. Böyle kritik maçta yapmamamız gereken hataları yaptık. Oyuncularım yapmamız gerekeni bilmiyor gibiydi. Efes çok zor şutlar soktu. Bu sayede kazandılar."

Anadolu Efes 7. sırada

Olympiakos galibiyetinin ardından Anadolu Efes, Turkish Airlines Euroleague'de 7. sırada bulunuyor. 11 maçta 6 galibiyet ile 5 mağlubiyet alan temsilcimizin averajı ise +50.

Averaj: Takımların attıkları sayı ile yedikleri sayı arasındaki fark.

İlgini Çekebilir
Anadolu Efes'e kural ihlalinden ceza!
Habere Git

Sırada Zalgiris Kaunas var

Anadolu Efes, Euroleague'in 12. haftasında Litvanya ekibi Zalgiris Kaunas'a konuk olacak. 9 Aralık Cuma günü oynanacak mücadele saat 21.00'da başlayacak. Karşılaşma S Sport ve S Sport Plus ekranlarından naklen yayımlanacak.

Senin için hazırladığımız haberler