Kendi rekorunu kırdı! Hem top hem 3 puan Fenerbahçe'nin

25.01.2021 - 21:56 | Son Güncellenme: 25.01.2021 - 22:00

Fenerbahçe, Süper Lig'in 21. haftasında Kayserispor'u 3-0 yendi. Sarı lacivertli takım bu sezonun en iyi futbollarından birini oynarken, pas rekorunu kırdı. Erol Bulut'un öğrencileri bu karşılaşmada 52 ikili mücadele kazanırken, toplamda 629 pas yaptı. İşte detaylar...

Kendi rekorunu kırdı! Hem top hem 3 puan Fenerbahçe'nin

Barış ŞEHİRLİOĞLU-AJANSSPOR

Fenerbahçe, ligin ilk yarısını lider Beşiktaş'ın 2 puan gerisinde 42 puanla ikinci sırada tamamlarken sezonun en iyi futbolunu da 21. haftada maçında Hes Kablo Kayserispor'a karşı oynadı. Kadıköy'de art arda Konyaspor, Beşiktaş ve Yeni Malatyaspor'a yenilen sarı lacivertliler sonraki 4 maçta Başakşehir, Alanyaspor, Ankaragücü ve Kayserispor'a karşı galip gelmeyi başardı.

Son 7 maçta sadece Sivasspor'la berabere kalarak puan kaybeden Fenerbahçe, Kayserispor karşısında 90 dakikada 629 pas yaparak bu sezonun en yüksek isabetli pas sayısına ulaştı. Sarı lacivertli takım 21 denemede 11 isabetli şut buldu, 52 ikili mücadele kazandı. Kayserispor ise Fenerbahçe kalesine 6 şut çekerken bunlardan biri isabetli oldu.

Alanyaspor maçının tam tersi

Fenerbahçe, Kayserispor karşılaşmasında yüzde 68.5 ile bu sezon topa en fazla sahip olduğu ve yüzde 88.8 ile en yüksek pas yüzdesi yakaladığı Süper Lig maçını oynadı. Sarı lacivertliler özellikle kendi sahasında 2-1 kazandığı Alanyaspor maçında topla oynama oranları açısından çok eleştirilmişti. O maçta yüzde 29 topa sahip olan Fenerbahçe sadece 241 isabetli pas yapabilmişti.

Erol Bulut 'Rakipleri analiz ediyoruz' demişti

Fenerbahçe Teknik Direktörü Erol Bulut, geçen hafta A Spor'a verdiği söyleşide topu rakibe verme stratejisinin değişeceğini belirtmişti.

Bulut şöyle konuşmuştu: "Sezon başında düşüncem topu hızlı kazanıp, rakip kaleye hızlı gitmekti. Bu tam aklımdaki gibi gitmedi. Sonra rakibe topu verip, sıkıştırıp, kazanarak kaleye gitme kararı aldık, o iyi bir görüntü çizdi. 6 maçın 5'ini kazandık bu felsefeyle. Kalemizde daha az gol yiyoruz. Bu bize daha yatkın bir sistem oldu. Bu demek değil ki bu felsefe ile devam edeceğiz. Rakipleri analiz ediyoruz."

Yasal uyarı: Bu haber Ajansspor.com tarafından yazılmıştır, kaynak gösterilmeden kullanılamaz.

Senin için hazırladığımız haberler