''Kendin kurmadığın takımı çalıştırmayacaksın''

06.06.2017 - 16:26 | Son Güncellenme: 06.06.2017 - 16:26

Ahmet Çakı kendisinin kurmadığı kadro ile uzun süreli sakatlıklara ve yerine oyuncu alınamamasına karşın Alba Berlin'de şartlara göre iyi sayılabilecek bir sezon geçiriyordu. Seri galibiyetlerle ligin üst sıralarına yaklaşmışken takımın en iyi oyuncuları sakatlık geçirdi, normal sezonun bitimine iki hafta kala da Çakı ile Alba Berlin'in yolları ayrıldı. 

Almanya macerasını Çakı'dan dinledik...
 
* Ben gittiğimde takımın yüzde 80'i belliydi. Ben sadece Engin Atsür, Tony Gaffney ve Malcolm Miller'ı aldım.
 
* Çin'deki sponsorluk anlaşması gereği hazırlık maçları yapmak üzere Çin'e gidildi. Ancak ben, asistanım Fatih ile 2 oyuncum vize problemi nedeniyle kafilede yer alamadık ve liglerin başlamasına kısa süre kala takım ikiye bölündü.
 
* Zaten yaz aylarını 5 ana oyuncudan yoksun geçirmiştik. Bunlardan bazıları milli takımlarda idi, bazıları ise sakattı. 21 Eylül'de tam takım olduk, 24 Eylül'de ilk maçımıza çıktık. 
 
* Lige averaj bir başlangıç yaptıktan sonra 10 maçlık seri yakaladık ve tahminleri yanıltarak Eurocup'ta TOP 16'ya kaldık.
 
* 5 oyuncumuz 2 ay ve üstü sakatlık yaşadı, bunlardan Dragan Milosavljevic ve Payton Siva sezonu kapadı. Sakatlananların yerine oyuncu alamadık, çünkü bütçede yer yoktu.
 
* Yöneticiler yaşadığımız şartlara karşı mutlu olduklarını, iyi sezon geçirdiğimizi söylüyorlardı. Herkesin yüzü gülerken bitime iki maç kala yöneticiler, "Biz final oynamak istiyoruz ama sende o inancı göremiyoruz. Sen daha çok gelecek sezonu düşünüyorsun. Biz Play-off'ta finali oynamak istiyoruz." dediler. Bu konuşmadan sonra orada kalmaya çalışmanın bir anlamı yoktu ve sözleşmeyi feshettik.
 
* Bunu yaptığımız sırada takım beşinci sırada idi ve ikide ki yapıp yerimizi korumamız halinde play-off'larda bizi iyi bir kulvar bekliyordu. Ben elbette bir sonraki sezonu nasıl daha iyi geçirebileceğimizi düşünüyordum ama bu sezondan vazgeçmem söz konusu değildi.
 
* Açıkçası kimsenin beklemediği bir gelişme oldu. Bunun nedenini de anlayabilmiş değilim.'Bu gelişmenin arkasında siyasi nedenler var mı?' şeklindeki sorumuza Çakı'dan 'Bu tür yorumlar benim de kulağıma geldi ama ne kadar doğru olduğu konusunda bir bilgim yok.' yanıtını aldık.
 
  • Tabii ki üzgünüm ama bana güzel bir ders oldu. Teklif geldiğinde çok daha seçici olmam, gideceğim yerle ilgili araştırmalar yapmam gerektiğini öğrendim. Ayrıca bir koçun kendisinin seçmediği kadroyla çalışmasının çok  doğru olmadığını yaşadım.  
  • Basketfaul

Senin için hazırladığımız haberler