Kendisini oyuna alan Aykut Kocaman, Trabzonspor'a hat-trick yapmıştı!

04.03.2020 - 20:51 | Son Güncellenme: 04.03.2020 - 20:51

Fenerbahçe’de ‘oyuncu-menajer’ denemesi kapıda. Ersun Yanal’ın ayrılmasından sonra takımı fiilen Emre Belözoğlu’nun çalıştırması bekleniyor.

Bir dönem İngiliz liginde çok yaygın olan oyuncu-menajer sistemi Türkiye’de de zaman zaman görüldü.

Bunun en çok bilineni Aykut Kocaman… Fenerbahçe’den ayrıldıktan sonra İstanbulspor’a giden Kocaman, Ziya Doğan’ın takımdan ayrılması nedeniyle 1999-2000 sezonunda oyuncu-menajer olarak görev yaptı. Kocaman’ın kritik Trabzonspor maçında kendisini oyuna alması ve hat-trick yaparak kariyerinde 200. gole ulaşmasıysa maçı unutulmaz kılmıştı. Ligde kalma savaşı veren İstanbulspor, 1-0 geride olduğu maçı 5-1 kazanmayı başarmıştı.

Kocaman, o günü şöyle anlatmıştı: "Oyuncu-menajer olmak çok ilginç bir şey, Trabzon maçı öyleydi, arkadaşlarla beraber soyunma odasındayız, futbolcu arkadaşlarım, hem de bir taraftan bir antrenör pozisyonunda, bir çalıştırıcı pozisyonundasın. Soyunma odasına girdik, 1-0 mağlubuz, ne söylediğimi hatırlamıyorum, söylemem gereken bir şeyler vardı, bir şeyler söylendi falan filan. Oyunun da başlamasına artık 5 dakika falan var, eşofmanlarımlayım, “Ben oyuna giriyorum” dedim, üstümü çıkardığımı hatırlıyorum sadece. Ondan sonra “Ben ısınmaya gidiyorum, siz gelirsiniz” dedim, çıktım ısınmaya gittim. Hakikaten çok ilginçti. Bir rüya gibi oldu, aslında bir kâbus gibi olacaktı."

AJANSSPOR-DETAY

Senin için hazırladığımız haberler