Kendrick Nunn, Türkiye için mi oynayacak? Ergin Ataman açıkladı...

İsa Kethüda
24.06.2024 - 20:41 | Son Güncellenme: 24.06.2024 - 21:39

A Milli Erkek Basketbol Takımı ve Yunanistan Basketbol Ligi ekiplerinden Panathinaikos Başantrenörü Ergin Ataman, Kendrick Nunn ve gündeme dair açıklama yaptı.

Kendrick Nunn, Türkiye için mi oynayacak? Ergin Ataman açıkladı...

AJANSSPOR-HABER

A Milli Erkek Basketbol Takımı ve Yunanistan Basketbol Ligi ekiplerinden Panathinaikos Başantrenörü Ergin Ataman, TRT Spor'da gündeme dair açıklamalarda bulundu. Ataman, Kendrick Nunn'ın Türkiye için oynayıp oynamayacağı ile ilgili de konuştu.

"Milli Takımımızı Avrupa Şampiyonası'nda madalyaya taşımak istiyorum"

Ataman, "Bütün başarılar, şampiyonluklar bir tarafa milli takımımızı da artık özellikle önümüzdeki Avrupa Şampiyonası'nda madalyaya taşımak istiyorum. Çok erken bir tarih. Biliyorsunuz biz olimpiyatlarda oynama şansını kaybettik. İlk elemeyi geçemedik ama önümüzde Kasım ve Şubat ayında Avrupa Şampiyonası'nın eleme maçları var. İlk eleme maçlarında İtalya'ya kaybettik. İzlanda'yı burada zor yendik. Onun için Macaristan ile 2 maç yapacağız, İtalya buraya gelecek daha sonra İzlanda'ya gideceğiz. Bu gruptan çıkmamız lazım. Üç takım çıkacak ama bizim mutlaka çıkmamız lazım. 

"Fransa ve Sırbistan ile hazırlık maçı oynayacağız"

Ama şu da bir gerçek ki esas güçlü kadromuzla elemelerde oynayamıyoruz. 5 tane oyuncumuz NBA'de. Onları ancak 2025 Avrupa Şampiyonası öncesi, onlarda çok istekliler. Hep birlikte tam kadro gidip madalya alacağız. Ama öncelikle emeleri geçmemiz lazım. Sezon içinde de böyle bir fırsat olmuyor. Ara veriliyor, iki antrenman yapıyorsun ve üst üste maçlar yapıyorsun. Bu iki haftalık dönemde A Milli Takım kampı yapıyoruz ve dört tane de hazırlık maçı oynayacağız. Fransa ile 3 Temmuz'da Paris'te, 7 Temmuz'da da dünya ikincisi Sırbistan ile Belgrad'da oynayacağız. Bizim oyuncularımız maalesef kendi takımlarında çok fazla sorumluluk alan oyuncular değiller. Seviye yükseldikçe sıkıntı çekiyoruz milli maçlarda. Bu iki haftayı böyle değerlendirme kararı aldık. Çalışmalara başladık" dedi.

"Milli takım antrenörlüğüne devam etmemin iki tane sebebi var"

Açıklamalarına devam eden Ataman, "İnanılmaz yaptığımız şanssızlıklar, hatalar üst üste geldi ve uzatmalarda maçı kaybettik. Fransa ve bizim grupta son topta kaybettiğimiz İspanya final oynadı. İspanya şampiyon oldu. Fransa maçını Larkin'siz oynadık, Ömer Faruk da turnuvada yoktu zaten. NBA'deki çocuklarımız 2025 Avrupa Şampiyonası'na gelirlerse ciddi bir kadromuz var. Ama önce elemeleri geçmemiz lazım. Şu da bir gerçek İzlanda'yı zor yendik. A Milli takım antrenörlüğüne devam etmemin iki tane sebebi var: Bir tanesi milli forma her şeyin üzerinde. Ben Türkiye'ye ve milli formaya aşık bir insanım. Ben bu milli takım oyuncularımızı buraya getirebilirsek madalya kazanacağına inanıyorum. İnanmazsa yoksa yapmam. Kulüpler bazında bu kadar yorgunluktan sonra, şampiyonluklardan sonra ben geri çekilirim, affımı isterim ama buna inanıyorum. 2025 Avrupa Şampiyonası bizim madalya alabileceğimiz şampiyonluk kovalayacağımız bir şampiyona olacak diye düşünüyorum. Ama spor bu sonuçta. Ne zaman olacağı belli olmuyor. İddialıyız" şeklinde konuştu.

"Tarihi bir olay"

Panathinaikos ile yaşadığı şampiyonluğa değinen Ataman, "Şunun da farkındalar. Bu sıradan bir olay değil. Gidersin Barcelona'yı alıp final oynarsın. Şimdi 17. sırada bir kulüp ve bu kulüp yıllarca 12 senedir Final Four oynayamayan bir takım ve geçen sene dibe vurmuş bir takım. Ama çok da büyük bir kulüp. 20 bin seyirci kapasiteli bir kulüp. Bunu alıp sezonun ortasından itibaren her maçın kapalı gişe oynanmaya başlanması, taraftarın salona yeniden geri dönmesi, adım adım öncesi play-off'lar, Maccabi serisi çok zor... 2-1 seriden gelip 3-2 kazanıp Final Four'a kalma. Orada da çok zor işler. İşte Real Madrid finali. İlk periyotta 32 sayı yeyip 28 sayı geri düşüp oradan gelip maçı 15 sayı farklan kazanmak, üstüne bir de Olympiakos gibi son yıllarda Yunan basketboluna damga vuran ve ezeli rakibi 2-0 geriden gelip yenmek tarihi bir olay. 

"Yunanistan Başbakanı Miçotakis beni arayıp bizzat tebrik etti"

Kendileri de bunu söylüyorlar. Evet 6 tane Euroleague şampiyonluğu vardı ama bu sezonun tarihi bir olay olduğunu söylüyorlar. Bunun bilincinde olan bir kamuoyu var. Bunun yansıması da benim özelimde çok fazla oluyor. Yunanistan'da Türk insanına karşı bakış, sevgi zaten seviyorlar ama çok daha şinanılmaz bir boyuta ulaştı. Euroleague şampiyonluğundan iki gün sonra Yunanistan Başbakanı Miçotakis beni arayıp bizzat şampiyonluğu kutladı. Söylediği bir şey de benim için çok önemliydi. 'Senin burada yarattığın bu atmosfer bu hava Türk-Yunan haklarında da çok ciddi anlamda katkı verdi'. Bu benim için çok büyük onur ve gurur. Cumhurbaşkanımız da aynı şeyleri söyledi. Bunu devam ettirmek en önemli hedefimiz olacak" diye konuştu.

"Sloukas çok önemli bir karar verdi"

Kostas Slukas ile aralarındaki ilişkiyi değerlendiren Ataman, "Sloukas çok önemli bir karar verdi sezon başında. Olympiakos'tan ayrılıp Panathinaikos'a geldi. Bu çok büyük bir olaydı onun açısından. Bunu yaparken de şunu söylüyordu. Bana geldi, 'ben sana inandığım için buradayım'. Biz Sloukas ile daha önce hep rakip olmuştuk. Geçmişten kalan çok ciddi saygısı vardı koç olarak. Olympiakos'u bırakıp Panathinaikos'a gelirken tabii ki profesyonelliği önüne konulan kontratlar ama Sloukas çok duygusal bir oyuncu ve daha ilk geldiği gün ben buraya senin için geldim dedi. Senin bu kulübü çok yukarıya taşıyacağına inanıyorum dedi. Sezon içinde de sıkıntılı günler geçirdik. Ben hatta bazen çok sıkıntıdayım, olmuyor dediğimde, koç dedi; sen beni buraya getirdin biz bunu birlikte başaracağız dedi ve beni de motive etti. İşleriyi gitmeye başladığında da her maçta soyunma odasında, "Profesör der bana. Koçu dinleyin bizi Final-Four'a götürecek ve bizi şampiyon  yapacak" derdi. Her maçtan sonra. Bu çok önemli bir şey. Ben de ona çok saygı duyuyorum. Çok iyibir profesyonel.

"Sloukas tam bir lider"

Ha bazen antrenmanlarda geliyor 'koç bugün ben çok az antrenman yapsam kendimi daha iyi hissedeceğim' diyor. Ben de tamam sen 5-10 dakika takımla çalış, ondan sonra geç özel çalış. Çünkü inanıyorum ona. Antrenmanı kaytarmak için yapmıyor, maçta daha iyi olmak için yapıyor bunu. Sloukas çok iyi oyuncuydu ama Final Four'da bir maçta 27-28 sayı son şampiyonluk maçında Olympiakos maçının 5. maçının yarısında 25 sayı attı ve maçı 30 sayı ile bitirdi. Ona o özgürlüğü de verdim sahada. Kendrick Nunn ile takımın lideriydi. Ve bu da takıma yansıyor. İki defa biz ipten döndük. Maccabi serisi 2-1 gerideydik. Belgrad'a gittik seyircisiz oynanıyordu, bir lobi yaptılar oraya 2 bin seyirci geldi. Anormal bir atmosfer. Kaybetsek bitti. Aynı şey play-off'larda şampiyonluk maçında oldu" dedi.

"Kendrick Nunn, Türkiye için oynar mı?"

"Kendrick Nunn, Türkiye için oynar mı?" sorusuna Ataman, "Yok, Kendrick Nunn ile alakalı herhangi bir temasımız olmadı. Tabii şöyle düşünüyor kamuoyu, Kendrick Nunn Euroleague'in en iyi hücum oyuncusu, Ergin hocanın da oyuncusu, onu ikna edip Türk Milli Takımı'nda oynatır mı... Bu beni aşan bir konu, federasyonun, Panathinaikos kulübünün ve Kendrick Nunn'ın... Bir de başka alternatiflerde olabilir. Bu oyuncunun illaki Türkiye'de oynayan bir oyuncu olması şart değil. Önemli olan oynayabilen bir oyuncu" dedi.

"Bizim Ronaldumuz yok"

A Milli Futbol Takımımız ile ilgili konuşan Ataman, "A Milli Futbol Takımımıza güveniyorum. Pozitif düşünelim. Çok genç bir kadromuz var. Sosyal medya çok tehlikeli, çocuklar okuyor her şeyi. Başaramazsak eleştiririz. Portekiz'e kaybettik ama Ronaldo gibi bir oyuncuları var. Bizim bir Ronaldomuz var mı? Yok. Arda daha yeni, inşallah önümüzdeki yıllarda yapacak" diyerek sözlerini tamamladı.

Senin için hazırladığımız haberler