Kenya, Engin Fırat ile 3 puanı kaptı

15.11.2021 - 18:22 | Son Güncellenme: 15.11.2021 - 18:30

Türk teknik direktör Engin Fırat'ın çalıştırdığı Kenya Milli Takımı, Dünya Kupası Afrika Elemeleri'nde Ruanda'yı 2-1 mağlup etti. İşte detaylar...

Kenya, Engin Fırat ile 3 puanı kaptı

AJANSSPOR-DIŞ HABER

2022 Dünya Kupası Elemeler'inde Kenya sahasında Ruanda ile karşılaştı. Engin Fırat yönetimindeki Afrika temsilcisi, ilk yarıda bulduğu gollerle rakibini 2-1 mağlup etti.

Henüz 3. dakikada Michael Olunga ile öne geçen Fırat'ın öğrencileri, 15. dakikada Richard Odada'nın penaltı golü ile farkı 2'ye çıkardı. 66. dakikada Olivier Niyonzima ile karşılık veren Ruanda yenilgiden kurtulamadı.

Kenya'da işler karışık

Türk hoca ve ekibi önceki maçında da Uganda karşısında galibiyete çok yaklaşmış ve 89. dakikada yediği golle 1-1 berabere kalmıştı. Öte yandan Kenya Futbol Federasyonu Başkanı'nın gözlatına alınması ve yönetime kayyum atanmasının ardından Fırat'ın durumu da belirsizliğini koruyor.

Taraftarların desteğini kazandı

Deneyimli teknik adamın federasyonda yaşananlar nedeniyle sözleşme yenilemeyeceği haberleri taraftarları harekete geçirdi. Kenyalı futbolseverler sosyal medya gruplarında Engin Fırat’ın mutlaka ikna edilmesi gerektiği görüşünde birleşerek, uzun vadeli bir sözleşme yapılması için kampanya başlattı. 

Engin Fırat kimdir?

51 yaşındaki çalıştırıcı, antrenörlük hayatına Alman Horst Hrubesch'in asistanı olarak 1997 yılında Samsunspor ile başladı. Fenerbahçe'de Werner Lorant'ın yardımcı antrenörlüğünü yaptı. Türkiye'de Sivasspor'da teknik direktörlük yaptıktan sonra İran'ın Saipa takımını çalıştırdı. Kenya'dan önce de Moldova Milli Takımı'nda teknik direkörlük görevi yaptı.

Senin için hazırladığımız haberler