Kenya Milli Takım Teknik Direktörü Engin Fırat'tan Sert Sözler

Orhan Gülek
04.08.2023 - 23:05 | Son Güncellenme: 04.08.2023 - 23:15

Kenya Milli Takım Teknik Direktörü Engin Fırat, Türk kulüplerine artık oyuncu önermediğini belirterek, sert eleştirlerde bulundu. İşte tüm detaylar...

Kenya Milli Takım Teknik Direktörü Engin Fırat'tan Sert Sözler

AJANSSPOR - HABER

Kenya Milli Takım Teknik Direktörü Engin Fırat, Demirören Haber Ajansı'na (DHA) özel açıklamalarda bulundu. Türk kulüplerine artık oyuncu önermediğini belirten Kenya Teknik Direktörü Engin Fırat, "Türkiye'ye oyuncu önermekten vazgeçtim çünkü onlar hepsinin daha iyisini biliyorlar” dedi.

“Genç yetenek sorup tecrübeli oyuncu istiyorlar”

DHA için açıklamalarda bulunan Engin Fırat artık Türkiye’ye futbolcu önermekten vazgeçtiğini belirtti. Fırat, artık Türkiye’ye oyuncu önermekten vazgeçmesinin nedenini şu sözlerle açıkladı:

“Türkiye’ye oyuncu önermekten vazgeçtim çünkü onlar hepsinin daha iyisini biliyorlar. Hep aynı şeyi soruyorlar: ‘Genç yetenek var mı?’ Genç yetenek soruyorlar sonra tecrübeli adamlar lazım diyorlar. Türkiye’de gördüğünüz gibi yabancıların yaş ortalaması 30’un üzerinde. Kulüpler, geleceğe yatırım yapma gibi bir düşünceye sahip değiller.”

“Fenerbahçe, Konferans Ligi’nde favori”

Konuşmasında Galatasaray ve Fenerbahçe’nin yatırımları ile artık Türkiye ligini değil Avrupa’yı düşünmeleri gerektiğinin altını çizen Fırat açıklamalarına şu sözlerle devam etti:

“Bence Galatasaray ve Fenerbahçe, Avrupa kupalarını düşünmeliler. Özellikle Fenerbahçe’yi Konferans Ligi’nde favori olarak görüyorum. O ligde bu bütçe ve oyuncuya sahip hiçbir takım yok. “

İlgini Çekebilir
Fenerbahçe'ye Kenyalı golcü! Engin Fırat...
Habere Git

“Galatasaray için Şampiyonlar Ligi çok zor”

Açıklamalarında Şampiyonlar Ligi’nde ülkemizi temsil eden Galatasaray için de yorumda bulunan Fırat, Sarı-kırmızılı ekibin Avrupa Ligi’nde daha iyi olacağını şu sözlerle anlattı:

“Açık ve net konuşmak gerekiyorsa Galatasaray için Şampiyonlar Ligi çok zor ama oradan Avrupa Ligi’ne geçerlerse iyi işler yapacaklarını düşünüyorum. Harcanan paralara bakıldığı zaman kulüplerin Türkiye liginden daha çok Avrupa’yı önemsemeleri gerektiğine inanıyorum. Lige gelince de şampiyonluk yarışı iki takım arasında olur.”

“Konferans Ligi’ndekiler Fenerbahçe’ye yaklaşamaz”

Türk futbol kulüplerinin Avrupa’daki serüveninden de bahseden Engin Fırat, Konferans Ligi’nde bulunan hiçbir takımın Fenerbahçe’nin yanına yaklaşamayacağını söyledi. Birkaç transfer yapılması durumunda Fenerbahçe’nin Avrupa’da da Konferans Ligi’nde favori gösterileceğini söyleyen Dırat konuşmasına şu sözlerle devam etti:

“Ama Avrupa Ligi’nde kalite yükseldiği için bu orada geçerli değil. Orada Türk takımlarının zorlanacağı görülüyor.”

“Şampiyonlar Ligi’nde büyük başarılar hayal”

Açıklamalarının devamında Şampiyonlar Ligi’ne de değinen Engin Fırat, Türk kulüpleri için büyük başarıların zor olduğunu belirtti ve şunları söyledi:

“Galatasaray ilk önce bir gruplara kalsın. Son dönemlere bakın. Beşiktaş’a da neler neler dediler. Bunu yapar, şunu ederiz diye ama sonunda altıda sıfır oldu. Yani oradaki kalite farkının gerçekliğini görmek lazım. Türk takımları şu anki yatırımlarla Konferans Ligi’nde her zaman favori olarak çıkarlar.”

“Dünya Kupası’na gitme ihtimalimiz yüksek”

Kenya Milli Takım Teknik Direktörü Engin Fırat, Dünya Kupası Afrika Elemeleri’nde yer aldıkları grubu şu ifadelerle değerlendirdi:

“Fildişi Sahili ne kadar favori gibi görünse de dengeli bir gruba düştük. Herkes herkesi yenebilecek gibi görünüyor. Bu da bizim için avantaj oluşturdu. Gelecekle ilgili çok umutluyum. Dünya Kupası’na gidebilme ihtimalimizin yüksek olduğunu düşünüyorum.”

“Afrika Kupası, Fas ve Fildişi Sahili arasında geçer”

Engin Fırat gelecek yıl Fildişi Sahili’nin ev sahipliği yapacağı Afrika Uluslar Kupası için beklentisinin yüksek olduğunu belirtti. Afrika Kupası’nın çok kaliteli geçmesinin nedeninin Avrupa’daki her büyük takımda en az 3-4 Afrikalı oyuncu olması olduğunun altını çizen Fırat açıklamalarına şu ifadelerle devam etti:

“Bu anlamda örnek verecek olursak Fildişi Sahili’nin kadrosundaki oyuncuların en az 20 tanesi İtalya Serie A, İngiltere Premier Lig, Fransa Ligue 1 ya da Almanya Bundesliga’da forma giyiyor. Takımlardaki kalite çok yüksek. Bu yüzden de Afrika Kupası’nın kalitesi çok yüksek olacak diye düşünüyorum. Fildişi Sahili ve Fas favoriler gibi. Çünkü Fildişi evinde oynayacak Fas ise Afrika’nın en formda takımına sahip. Mücadele iki takım arasında geçer.”

“Türk futbolunda olmak belirli bir dünyada olmak demek”

Konuşmasında Türkiye’de antrenörlük yapmayı düşünmediğini belirten Engin Fırat, Türk futbolunda olmanın belirli bir dünyada olmak anlamına geldiğini söyledi ve şu sözlerle devam etti:

“Ben milli takım hocası olarak Paris’te Fransa’ya karşı, Floransa’da İtalya’ya karşı ve şu anda da dünyada ne kadar büyük takım varsa hepsine karşı oynama ve kendimi dünyanın en iyi hocalarına kanıtlama şansı yakalayabiliyorum. Bunu Türkiye’de hiçbir zaman yakalayamazsınız. Orada Ahmet, Mehmet ile oynuyorsunuz. Dünya futbolu için çok ilgi çekici bir şey değil. Onun için benim hedefim yurt dışında daha ne kadar ileri gidebilirim, ne kadar zirveyi zorlarım onun peşindeyim.” 

“Afrika gelecekte kesinlikle Avrupa’yı geçecek”

Afrika futbolu için de değerlendirmelerde bulunan Engin Fırat, Kuzey Afrika’nın çok önemli yatırımlar yaptığına dikkat çekti. Özellikle de Fas’ın liginin çok kaliteli olduğunu belirten Fırat şu ifadelerle konuşmasına devam etti:

“İmkanlar, statlar, altyapıya yapılan yatırımlar ile orada gidişat Avrupa seviyesine gidiyor. Açıkçası bizim bölgemizde veya Orta Afrika’da altyapı adına hiçbir yatırım olmadığı için yetenekler gereken yaş gruplarında eğitilmiyor ve istenen başarılar da elde edilemiyor, ligde gereken kalite yakalanamıyor. Ama genelde yetenek bakımından Avrupa’yı geçecekler. Onun da hiçbir a, b veya c’si yok. Zamanla ilgili ve kesinlikle geçecekler.”

Senin için hazırladığımız haberler