Kenyalı taraftarlardan Engin Fırat için kampanya

14.11.2021 - 16:32 | Son Güncellenme: 14.11.2021 - 16:41

Kenya Milli Takımı'nın teknik direktörlüğünü yapan Engin Fırat'ın görevde kalması adına Afrika ülkesinin futbolseverleri kampanya başlattı. İşte detaylar...

Kenyalı taraftarlardan Engin Fırat için kampanya

AJANSSPOR-HABER

Kenya Milli Takımı Teknik Direktörü Engin Fırat, futbol federasyonunda yaşanan kaosun ardından son maçına çıkmak üzere. Kenyalı futbolseverler ise deneyimli çalıştırıcının görevinde kalması adına harekete geçti.

Federasyona kayyum atandı

Uganda maçının hemen öncesinde spor bakanlığının federasyona kayyum ataması ve en son cuma günü federasyon başkanının gözaltına alınmasının ardından gözler Türk teknik direktör Engin Fırat’a çevrilmişti.

3 puanı kaleci hatasıyla kaçırdı

Türk hoca ve ekibi, grupta oynadığı 4 maçta kalesinde gol görmeyen ve Dünya Kupası yoluna devam edebilmek için kazanmak zorunda olan Uganda karşısında üstün bir oyunla 89. dakikaya kadar maçı 1-0 önde götürdü. Ancak bu dakikada kalecinin büyük hatasıyla maçtan beraberlikle ayrıldı. Pazartesi günü grubun son maçında evinde Ruanda’yı ağırlayacak olan Kenya’da şu anki gündem ise Fırat’ın takımdan ayrılıp ayrılmayacağı.

Kenya halkının sevgisini kazandı

Gelen haberler, deneyimli teknik adamın federasyonda yaşananlar nedeniyle sözleşme yenilemeyeceği yönünde olsa da taraftarlar sosyal medya gruplarında Engin Fırat’ın mutlaka ikna edilmesi gerektiği görüşünde birleşerek, uzun vadeli bir sözleşme yapılması için kampanya başlattı. Kısa süre içinde hem oyuncu grubunun hem de Kenya halkının saygısını kazanan Türk teknik direktörün, Ruanda maçının ardından bir basın toplantısıyla kararını açıklaması bekleniyor.

Engin Fırat kimdir?

51 yaşındaki çalıştırıcı, antrenörlük hayatına Alman Horst Hrubesch'in asistanı olarak 1997 yılında Samsunspor ile başladı. Fenerbahçe'de Werner Lorant'ın yardımcı antrenörlüğünü yaptı. Türkiye'de Sivasspor'da teknik direktörlük yaptıktan sonra İran'ın Saipa takımını çalıştırdı. Kenya'dan önce de Moldova Milli Takımı'nda teknik direkörlük görevi yaptı.

Senin için hazırladığımız haberler