Kerem Aktürkoğlu, Atletico Madrid'e mi gidiyor? İşte cevabı...

Ali Bozkurt
24.10.2022 - 12:45 | Son Güncellenme: 24.10.2022 - 14:42

Mesut Özil, Kerem Aktürkoğlu ve pek çok futbolcunun temsilciliğini yapan hukuk doktoru, avukat Erkut Söğüt önemli açıklamalar yaptı. İşte Detaylar...

Kerem Aktürkoğlu, Atletico Madrid'e mi gidiyor? İşte cevabı...

Özgür SANCAR - AJANSSPOR

Mesut Özil ve Kerem Aktürkoğluutbolculuk temsilciliğini yapan hukuk doktoru, avukat Erkut Söğüt, Aktürkoğlu'nun Atletico Madrid hakkında çıkan transfer haberleri ve Mesut Özil'in son durumu hakkında açıklamalarda bulundu. Detaylar...

Mesut Özil, futbolu bırakıyor mu?

Radyospor'da Özgür Sancar'ın canlı yayın konuğu olan Söğüt, ''Mesut Özil'den çok benim Mesut'un MLS'de oynaması şeklinde bir hayalim vardı. Ama o Türkiye'yi tercih etti. Tabii ki saygı duyuyorum. Bizim görevimiz doğru alternatifler yaratmak. Mesut ailesiyle Türkiye'de çok mutlu... MLS'e Messi, Ronaldo ayarında oyuncular dışında 30 yaşını geçmiş oyuncu transfer edilmiyor. Genelde 22 yaş oyuncu arıyorlar'' dedi. 

Türkiye'de Fenerbahçe'den başka takımda oynamam demişti

Mesut Özil'in sakatlığı ile ilgili olarak ise Söğüt, ''Mesut başarılı bir ameliyat geçirdi. Tam olarak iyileştiğinde sahalara dönecek. Futbolu bırakması sözkonusu değil. Zaten böyle bir kararı olsa, bunu kendisi açıklar. Kimseye bırakmaz.  Mesut'un Fenerbahçe'den sonra Başakşehir'e neden gittiğini açıkladı; ama büyük takımlar söz konusu olunca 'Fenerbahçe'den başka takımda oynamam' dedi. Beşiktaş, Galatasaray ve Trabzonspor'da oynamaz'' şeklinde konuştu. 

İlgini Çekebilir
Ünal Aysal: ''Galatasaray'ın ligden çekilmesi sorunu çözmez''
Habere Git

Kerem Aktürkoğlu, Atletico ile anlaştı mı?

Kerem Aktürkoğlu'nun devre arası için Atletico Madrid'le anlaştığı yönündeki iddiaları yanıtlayan Erkut Söğüt, ''Bu dedikodular çıkıyor. Ama gerçek değil. Öyle bir şey yok. Olsan bile kulüpler kendileri açıklama yaparlar. Zaten şu anda Kerem'in bir başka takımla anlaşması hukukî olarak mümkün değil. Bir çok kulüp Kerem'i izliyor. Milli takımda da oynuyor. Atletico veya bir başka kulüp şeklinde isim veremem; ama Galatasaray ve Türk milli takımında oynayan bir futbolcuyu pek çok kulüp izler. Kerem'in performansıyla ilgili negatif yorumlar da pozitif yorumlar da olabilir. Bu her futbolcu için geçerlidir. Kerem Aktürkoğlu'nun Galatasaray tarafından sözleşmesinin uzatılmasına dair, yazılı bir görüşme talebi almadık. Bu işler resmî olunca konuşulur. Şu anda kadar bize Galatasaray'dan bu yönde bir çağrı gelmedi. Bir şey konuşulmadı. Biz şu anda beklemedeyiz'' dedi. 

''Arda Güler, Bundesliga'da her takımda 11 oynar''

Erkut Söğüt, Fenerbahçeli Arda Güler ile ilgili de çarpıcı açıklamalar yaptı: ''Arda Güler'i takip ediyorum. Neden oynatılmıyor diye soruyorum. Avrupa'da 17 yaşındaki en iyi 3 futbolcudan bir tanesi... Bunu Almanya, Hollanda ve Avrupa'nın pek çok ülkesindeki futbol otoritesi kabul etmiş durumda. Arda Güler, bugün Portekiz'de olsaydı Benfica'da, Sporting Lizbon'da, Almanya'da Borussia Dortmubd'ta yüzde yüz 11'de oynardı. Nuri Şahin 16 yaşında Dortmund'da oynadı. Arda Güler sahaya çıktığında her şeyi yapıyor. Ne eksiği var. Ajax onu alır, onu oynatır ve 100 milyon dolara satar. Avrupa'da görüştüğüm herkesten aynısını duydum. Arda, belki Bayern Münih hariç, Bundesliga'daki her kulüpte 11'de oynar. Değeri 100 milyon Euro olur. Fenerbahçe'de neden oynatılmıyor bilmiyorum. Arda Güler benim için bir Fenerbahçe meselesi değil, bir milli mesele, o yüzden fikrimi paylaşıyorum'' ifadelerini kullandı. 

''Türkiye'de futbola yabancı yönetici çöplüğü var''

Dr. Erkut Söğüt, ''Türk oyuncuların oynatılması çok önemli. Galatasaray 8 Türk oyuncu oynatarak Avrupa şampiyonu oldu. Artık ülkeye ikinci üçüncü sınıf yabancı oyuncular geliyor. Birinci sınıf oyuncu gelmiyor. Bizim aslında Katar, Dubai, Suudi Arabistan'tan farkımız yok. Ya oralara gidiyorlar ya da bize geliyorlar. Türkiye artık emekli ülkesi olmuş. 30 yaşın üzerinde, artık kariyeri bitmiş oyuncular getirilerek Türk oyuncuların hakkı yeniyor. 5 büyük ligde oynayamayan oyuncuları getirip, Türk oyuncuların önüne koymak bir yönetici başarısızlığıdır. En kötü kategori yabacı oyuncuyu getirip, taraftara transfer yaptık dersen, Lüksemburg'u yemezsin, Faroe Adaları'na da yenilirsin.  Bunun başka izahı yok. Tük futbolcuların oynaması lazım. Çöp yabancı oyuncular getirdiler. Türk ekonomisinden çöp yabancı oyunculara para çıkıyor. Altyapıda çalışan antrenörlere verilen paralara bakın, utanç verici. Yabancı çöp oyunculara milyon Eurolara harcanırken, bizim beceriksiz yöneticiler Türk oyunculara gelince, ödeme konusunda bahane uzmanı olurlar. 'Aslında bizim çocuklarımız daha fazla hakediyor; ama şu anda ödeme sorunlarımız var. Limitimizi aşamıyoruz. Fazla para sizi şımartır. Sabredin, siz bizim çocuklarımızsınız' deyip çocukları hem de temsilcileri ve aileleri keriz ve aptal yerine koyan yöneticilerle uğraşıyoruz. Türk oyuncusunu koruyan bir kulüp müsün yoksa çöp yabancıya yatırım yapma hevesinde olan bir kulüp müsün? Bazı yöneticiler ellerinde olsa hiç Türk oyuncu oynatmayacak. Türkiye'de yabancı oyuncu çöplüğünden ziyade, futbola yabancı olan yönetici çöplüğü var. Yöneticilerin bir eğitim kriteri var mı? Transfer edilenler oyuncularla fotoğraf çektirip, havaalanlarında poz vermek yöneticilik mi oluyor. Gösteriş ve şatafat cahillikten ve kültürel zayıflıktan kaynaklanır. Bir aşağılık kompleksidir. Yabancı futbolcu parasını almayınca antrenmana çıkmaz. Parasını yükseletmek için de sakatım diyor, antrenmana çıkmıyor. Aynı şeyi Türk oyuncu yapınca taraftarın önüne atarlar. Yabancı FIFA'ya gider bir ihtilafta, Türk oyuncu TFF kurullarında sürünür. Bakın Şampiyonlar Ligi'nde İsrail'in bile takımı var. Biz Şampiyonlar Ligi'nde yokuz'' dedi.   

Senin için hazırladığımız haberler