Kerem Aktürkoğlu 'Harry Potter' hareketini neden yapıyor? Kendisi açıkladı

Orhan Gülek
16.02.2022 - 18:44 | Son Güncellenme: 16.02.2022 - 18:54

Galatasaray'ın yükselen yıldızı Kerem Aktürkoğlu, gol sevinci yaşarken yaptığı Harry Potter hareketini nasıl bulduğunu ve neden yaptığını anlattı. İşte detaylar...

Kerem Aktürkoğlu 'Harry Potter' hareketini neden yapıyor? Kendisi açıkladı

AJANSSPOR - HABER

Süper Lig'de zorlu günler geçiren Galatasaray'da attığı goller ve futboluyla taraftarların büyük sevgisini kazanan Kerem Aktürkoğlu, gol attığında ünlü roman karakteri Harry Potter'ın büyü hareketini yaparak sevincini yaşıyor.

Antalyaspor'a gol attı

Galatasaray, ligde ilk yarının son maçın 25 Aralık 2021'de oynadı. Sarı kırmızılar, Antalyaspor'u 2-0 yenerken Kerem Aktürkoğlu farkı ikiye çıkaran golü ceza alanı dışından sert bir vuruşla attı.

Harry Potter sevinci

Golden sonra Aktürkoğlu, roman kahramanı Harry Potter dizisinin imza büyüsü olarak bilinen 'expelliarmus' hareketini yaptı. Maç sonu açıklamaya yapan futbolcu, "Ben  Harry Potter'ı çok seviyorum. Filmlerini izledim, kitaplarını okudum. Bu gol sevincini düşünüyorduk. Bugüne kısmetmiş" açıklamasını yaptı.

İlgini Çekebilir
Expelliarmus nedir, anlamı nedir? Kerem Aktürkoğlu...
Habere Git

Gollerine aynı şekilde seviniyor

Kerem Aktürkoğlu, o günden sonra bütün gollerine aynı şekilde sevindi. Galatasaray dergisinin son sayısında Kerem Aktürkoğlu'na  gol sevincinde yaptığı hareket soruldu.

"Gözlük takmaya başladıktan sonra benzetme yapıldı"

Aktürkoğlu, "Bende 0.25 astigmat başlangıcı var. Gözlerim çok fazla yoruluyor, sulanıyor. Bu yüzden gözlerimi dinlendirmek amacıyla gözlük takıyorum. Zaman azaman aile ve arkadaş ortamlarında da bana söylüyorlardı. Sonra gözlüklü fotoğraflarımız çıkınca, taraftarlarımız da bu konuda çok benzetmeler yaptı" dedi.

"İmajı oluşturmamız için bir şeyler bulmamız lazım"

Menajeri Erkut Söğüt ile her konuda görüştüklerini belirten Kerem Aktürkoğlu sözlerine şöyle devam etti: "Bundan sonra biz de kendi aramızda sosyal medya ekibimle, menajerimle (Menajerim aynı zamanda avukatım ve danışmanım gibi. Her şeyimi konuşuruz Erkut Abi'yle) oturduk. Bir şeyler bulmamız lazım, senin imajını oluşturmamız lazım diye. Bu aklımıza geldi. Çok da güzel oldu. Güzel bir golün üzerine olması da çok anlamlıydı."

Kerem Aktürkoğlu'nun performansı

Galatasaray'la bu sezon 37 maça çıkan 23 yaşındaki oyuncu, 9 gol atarken 8 asist yaptı.  Kerem Aktürkoğlu'nun şu ana kadar Süper Lig'de gösterdiği performans ise şöyle:

  • 24 maç
  • 6 gol
  • 4 asist
Senin için hazırladığımız haberler