Kerem Aktürkoğlu'na yeni lakap taktılar! Yıldız futbolcu Portekiz basınında...

28.10.2024 - 12:07 | Son Güncellenme: 28.10.2024 - 12:14

Portekiz Ligi'nin 9. haftasında Benfica Rio Ave'yi 5-0 mağlup atarken Portekiz basını hat-trick yaparak maça damga vuran milli futbolcu Kerem Aktürkoğlu'nu manşetlerine taşıdı. İşte detaylar...

Kerem Aktürkoğlu'na yeni lakap taktılar! Yıldız futbolcu Portekiz basınında...

Portekiz basını, Benfica'nın Rio Ave'yi 5-0 mağlup ettiği karşılaşmanın ilk yarısında attığı 3 golle hat-trick yapan Kerem Aktürkoğlu'nun mükemmel performansına geniş yer ayırdı.

İşte gazete manşetleri:

O'Jogo: "Öldürücü Türk"

"Kerem Aktürkoğlu gollerine Rio Ave karşısında da devam etti. Da Luz'da hat-trick yapan 'Öldürücü Türk'ün saha içinde bir çok yardımcısı vardı."

Record: "Hat-TrickTürkoğlu"

"Gol sihirbazlığı kutsal ilaçtı. Kerem Aktükoğlu Şampiyonlar Ligi yenilgisinin ardından doğru reçeteyi buldu. Benfica'nın toplam üstünlüğü Kerem Aktürkoğlu'nun ön plana çıktığı bir galibiyete yol açtı."

kerem için Pele'nin lakabını kullandılar

Öte yandan Record gazetesi diğer Portekiz'in spor gazeteleri gibi tam sayfa Kerem Aktürkoğlu kapağı ile çıktı. Kapakta ise Kerem Aktürkoğlu için Brezilyalı efsane Pele ile özdeşleşen 'Rei' yani 'Kral' lakabına yer verildi.

A Bola: "Hat-Trickoğlu'nu çağırın"

"Kerem'in sihri mi? Hat-trickğlu'nu çağırın! Türk kanat oyuncusu parlamaya devam ediyor. Türk oyuncu Estádio da Luz'u gerçekten büyüledi. Da Luz'a her ayak bastığında gol attı. Oyunu iyi ve hızlı bir şekilde okuyor ve bu yüzden kaleye yakın bölgelerde bu kadar çok göze çarpıyor, aradan sonra hat-trick yaptığında da bunu bir kez daha gösterdi. Şu anda yedi maçta sekiz gol attı ve bu da 61. dakikada oyundan çıktığında aldığı alkışı açıklamaya yardımcı oluyor."

Mais Futbol: "Kerem'in Expelliarmusu"

"Benfica'nın Kerem Aktürkoğlu'nun Expelliarmus'una tam kadro yanıt verdiği bir gece: Aursnes'in zekası, Di Maria'nın yaratıcılığı ve Aktürkoğlu'nun bitiriciliği, 90 dakika boyunca kaleciden başlayarak savunmada dengesiz ve topsuz alanda zayıf olan Vilacondenses'i tamamen yok etti. İlk yarı biterken Aktürkoğlu hat-trick yaptı ve biri Türk, diğeri Di Maria ve bir diğeri de Pavlidis'in kaçırdığı şanslar zaten orantısız olan sonucun daha da kötüye gitmesini engelledi."


Senin için hazırladığımız haberler