Kerem Aktürkoğlu'nun yeni hocası belli oldu: "Öncelik Kerem değildi..."

07.09.2024 - 17:01 | Son Güncellenme: 07.09.2024 - 17:07

Kerem Aktürkoğlu, 4 yıllık Galatasaray kariyerinin ardından Benfica'ya beş yıllık imza attı. Aktürkoğlu'nun transferi hakkında açıklama yapıldı. Detaylar...

Kerem Aktürkoğlu'nun yeni hocası belli oldu: "Öncelik Kerem değildi..."

AJANSSPOR HABER

Portekiz basınında Record'dan Nuno Martins ve A Bola'dan ise Pedro Cadima, Kerem Aktürkoğlu'nun Benfica'ya transferini Fanatik'e anlattı. İşte iki usta gazetecinin Kerem Aktürkoğlu yorumu...

"Kerem Aktürkoğlu öncelik değildi ama..."

Kerem Aktürkoğlu, Benfica'nın planlarında olan bir oyuncu muydu? Yoksa her şey bir anda mı oldu?


Nuno Martins: "Rafa'nın ayrılması ve David Neres'in transferinden sonra Benfica'nın yaratıcı bir kanat oyuncusuna ihtiyacı vardı. Bu tür durumlarda olduğu gibi, kulüplerin elinde birkaç isim vardı. Öncelik Kerem değildi. Başka birini denediler ama Kerem de adı geçen oyunculardan biriydi."

"Bu kesinlikle planlarda yoktu"

Pedro Cadima: "Bu kesinlikle planlarda yoktu, zaman içinde düşünülmüş bir şey değildi, bu bir piyasa fırsatıydı. Benfica, Schmidt'in ayrılmasından sonra başkanın ve spor yönetiminin büyük baskı altında olması nedeniyle antrenörsüz, çok istikrarsız bir durumdaydı ve doğal olarak piyasada bir şeyler yapmaları gerekiyordu. Kerem'de karar kıldılar ve ön tarafta eksikliğini hissettikleri bir özellik olan hızlı birine oynadılar. Bu bir kriter olabilirdi. Bir santrfor olan Marcos Leonardo'nun ayrılması, bir santrfor alacakları varsayımına yol açtı ama belki de daha hareketli bir forvette karar kıldılar. Benfica'nın transfer piyasasında kafası çok karışık. Son sonuçlar baş ağrılarına neden oldu. Bu nedenle eski oyuncu ve şimdi başkan olan Rui Costa, özellikle Rafa'nın Beşiktaş'a gitmesinden bu yana, hıza sahip bir adamın kadroyu daha fazla dengeleyeceğini fark ederek hassasiyetle hareket etmiş olabilir. Ve belki de bunu, arkadaşı Fatih Terim'in tavsiyesiyle yapmıştır."

"11'de oynayacak"

Sizce Kerem, Benfica'da ilk 11'de oynayabilecek mi? Hangi oyuncuyla rekabet edecek?


Nuno Martins: "Kerem muhtemelen oynayacak. Pek fazla oyuncuyla rekabet etmeyecek. Di Maria sağda oynuyor, Amdouni ileri uçta ya da forvet arkası gibi oynaması için alındı ve Kerem solda oynayacak."

"Zamanları yoktu"

Benfica taraftarları Kerem'e nasıl tepki verdi? Heyecanlılar mı yoksa sıradan bir transfer olarak mı görüyorlar?


Nuno Martins: "Açıkçası pek zamanları yoktu. Ancak Kerem geldiğinde onu karşılayan çok sayıda taraftar vardı."

Pedro Cadima: "Benfica taraftarları şu anda takviyelerden çok yeni hoca için heyecanlılar. Taraftarlar arasında başkana karşı büyük bir güvensizlik var, atmosfer ağır. Kerem sadece zaman içinde değerlendirilecek, şu anda mutlak odak noktası değil."

Yeni hocası belli oldu

Bu arada Benfica, Galatasaray'dan Kerem Aktürkoğlu'nu kadroya kattıktan sonra yeni teknik direktörünü de açıkladı. Portekiz ekibi, teknik direktörlük görevine Bruno Lage'i getirdi.

Senin için hazırladığımız haberler