Galatasaray'ın Transferi Kerem Demirbay'ın Bonservis ve Maaşı Belli Oldu

29.07.2023 - 09:29 | Son Güncellenme: 29.07.2023 - 09:41

Galatasaray, Bayer Leverkusen'in orta sahası Kerem Demirbay ile anlaştı. Türk asıllı Alman futbolcunun bonservis bedeli ve alacağı maaş belli oldu.

Galatasaray'ın Transferi Kerem Demirbay'ın Bonservis ve Maaşı Belli Oldu

Bu yaz döneminde kadrosuna kattığı yıldız isimlerle Süper Lig ve Avrupa'da başarı hedefleyen Galatasaray, TFF'nin bildirdiği yerli kuralına takıldı. Türkiye'de en az 3 yerliyi 11'inde bulundurmak zorunda olan Sarı-Kırmızlı takım, orta saha takviyesi için harekete geçti.

Kerem Demirbay ile anlaşma tamam

Galatasaray, Bundesliga ekiplerinden Bayer Leverkusen'de forma giyen Kerem Demirbay ile anlaşma sağladı. Türk asıllı Alman futbolcunun kısa süre içinde resmi sözleşmeye imza atması bekleniyor.

İşte Kerem Demirbay transferinin maliyeti

Galatasaray'ın Kerem Demirbay için Bayer Leverkusen'e ödeyeceği bonservis bedeli ve oyuncunun alacağı yıllık ücret belli oldu. Hürriyet'te yer alan habere göre Sarı-Kırmızılı yönetim, Alman kulübe bonservis olarak 3.5 milyon Euro + bonus ödeyecek. Kerem Demirbay ise Galatasaray'dan yıllık 2.75 milyon Euro maaş alacak.

İlgini Çekebilir
Günay Güvenç transferinde pürüz!
Habere Git

Almanya dışına ilk kez çıkacak

Futbola Almanya'da başlayan Türk asıllı Alman futbolcu Kerem Demirbay, Schalke 04, Borussia Dortmund gibi takımların altyapısında yetişti. Hamburg'da profesyonel olan orta saha oyuncusu, Kaiserslautern, Düsseldorf, Hoffenheim ve son olarak Bayer Leverkusen formalarını giydi. Kerem, futbol kariyeri boyunca Almanya dışına ilk kez Galatasaray transferiyle çıkacak.

Leverkusen 32 milyon Euro'ya aldı

Schalke 04 ve Borussia Dortmund gibi takımların altyapısında yetişen Kerem Demirbay, Hoffenheim'da gösterdiği performans ile dikkat çekti. Başarılı orta oyuncusu, 2019 yılında Bayer Leverkusen'e 32 milyon Euro bonservis bedeli karşılığında transfer oldu.

Demirbay'ın geçen sezonki performansı

30 yaşındaki merkez orta saha, geçtiğimiz sezon Leverkusen'de 36 resmi müsabakada görev aldı. 5 kez rakip fileleri havalandırmayı başaran Kerem Demirbay, 3 defa da takım arkadaşlarına gol pası verdi. Kerem, 8 mücadelede ise sarı kart gördü.

Senin için hazırladığımız haberler