Kerem Demirbay: "Türk Milli Takımı'nda oynamayı çok istedim ama..."

23.10.2024 - 11:41 | Son Güncellenme: 23.10.2024 - 11:46

Süper Lig takımlarından Galatasaray'da forma giyen Türk asıllı Alman futbolcu Kerem Demirbay, Türk Milli Takımı'nda oynamayı çok istediğini ama bir türlü gerçekleşmediğini söyledi.

Kerem Demirbay: "Türk Milli Takımı'nda oynamayı çok istedim ama..."

AJANSSPOR HABER

Trendyol Süper Lig ekiplerinden Galatasaray'ın yıldız futbolcusu Kerem Demirbay, bugün oynanacak olan Elfsborg maçı öncesi UEFA TV'ye açıklamalarda bulundu.

"Milli takımda oynamak için her şeyi denedim, ama olmadı"

Milli takımda oynamayı çok istediğini fakat gerçekleşmediğini söyleyen Demirbay, "Milli takımda oynamak için her şeyi denedim, ama olmadı. Nasip değilmiş. Ülkeme bir borcum var ve bunu kesinlikle ödemek istiyorum. Nasıl olabilir? Avrupa Şampiyonu olarak. Ülkemize yakışan kupadır" dedi.

"Ben Türk olarak büyüdüm"

Türk olarak büyüdüğünü ifade eden Demirbay, "Futbolu Almanya'da öğrendim, orada doğdum büyüdüm. Ben Türk olarak büyüdüm. Dedem büyüğümüz, ellerinden öperim, dedemin kucağında büyüdüm. Ev Türk'tü yani, mahallemize Küçük İstanbul denirdi. Komşular falan hep Türk'tü. İçim dışım Türk" ifadelerini kullandı.

Almanya Milli Takımı kariyeri

31 yaşındaki merkez orta saha oyuncusu Almanya Milli Takım formasını giyiyor. Başarılı futbolcu, Panzerler ile 2 maça çıktı ve 1 gol kaydetti.

Galatasaray kariyeri

Galatasaray'a 3 Ağustos 2023 tarihinde Bayer Leverkusen'nden 3.7 milyon Euro bonservis bedeli karşılığında transfer olan Kerem Demirbay, sarı-kırmızılı takım ile çıktığı 54 karşılaşmada 7 gol ve 9 asist ile oynadı.

2 kupa kazandı

Bu sezon ise 12 maçta görev alan Kerem Demirbay, 2 asistlik performans sergiledi. Başarılı futbolcu Galatasaray ile 1 Lig ve 1 kez de Türkiye Kupası şampiyonluğu sevinci yaşadı.

Senin için hazırladığımız haberler