Kerem Aktürkoğlu ve Mauro Icardi'nin tarihi penaltı denemesi patladı!

26.09.2023 - 20:41 | Son Güncellenme: 26.09.2023 - 21:19

Süper Lig'de Galatasaray, İstanbulspor deplasmanına konuk oldu. Sarı-Kırmızılılar'ın kazandığı penaltıda Kerem Aktürkoğlu pas attı. Mauro Icardi'nin şutu auta gitti.

Kerem Aktürkoğlu ve Mauro Icardi'nin tarihi penaltı denemesi patladı!

AJANSSPOR HABER

Trendyol Süper Lig'de Galatasaray, Avrupa maçı nedeniyle ertelenen İstanbulspor deplasmanına çıktı. Sarı-Kırmızılılar 35'inci dakikada Mauro Icardi'nin yerde kalmasıyla penaltı kazandı. Bu penaltı şansını paslaşarak kullanan Cimbom, golü bulamadı.

Herkes Icardi'nin jest yaptığını sandı

Galatasaray'ın penaltıcısı Mauro Icardi, topu bir süredir taraftarın eleştirisine maruz kalan Kerem Aktürkoğlu'na bıraktı. Herkes Icardi'nin jest yaptığını sandı ama aslında sıradışı bir penaltı atışının planlamasının yapıldığı ortaya çıktı. 

Kerem pas verdi, Icardi auta attı

Kerem Aktürkoğlu, penaltıda kaleye vurmak yerine sağ tarafına doğru pas attı. Bu pasa Icardi hareketlendi. Ancak Icardi-Kerem sürpriz penaltı organizasyonu sonuç vermedi. Icardi topu boş kale yerine yandan auta attı.

İlgini Çekebilir
Shakhtar, Tete için FIFA'ya başvurdu! G.Saray açıklama yaptı...
Habere Git

Penaltıda olmayan, akan oyunda oldu!

İkili, sıradışı penaltıyla yapamadıklarını akan oyunda yaptı. Penaltı atışından 5 dakika sonra Kerem'in pasında Icardi ceza sahası içinde düzgün bir vuruşla golü buldu.

Icardi rekoru da geliştirdi

Icardi, ilk 11'de başladığı 13'üncü maçında da gol buldu. 11 maçla Burak Yılmaz'a ait olan söz konusu rekoru geçen hafta kıran Icardi, İstanbulspor maçında da fileleri havalandırıp seriyi 13 maça çıkardı. Icardi, ilk 11'de başladığı ve hepsinde gol attığı 13 maçta toplamda da 20 gole ulaştı.

İlgini Çekebilir
Bir haftada iki derbi!
Habere Git

Icardi, Neymar ile de denedi ve attı

Mauro Icardi, aynı denemeyi Paris Saint Germain forması giydiği dönemde yıldız futbolcu Neymar ile yapmış ve başarılı olmuştu. Topun başına geçen Neymar, sağ tarafına doğru pasını verdi. Geriden gelen Icardi, savunmanın arasında topu kontrol ederken, sağ çaprazdan topu filelerle buluşturdu.

Paslı penaltının ilki

İlki, 1982-83 sezonunda Ajax'ta Johann Cruyff-Jesper Olsen ikilisi böyle bir penaltı kullanmış ve başarılı olmuşlardı. Bu penaltı stili, "Cruyff-Olsen penaltısı" olarak tarihe geçti.

Henry-Pires ikilisi başaramadı

2005'te Arsenal-Manchester City maçında Thierry Henry-Robert Pires benzer penaltı denemesinde bulundu. Pires topa ikinci kez dokunduğu için ihlal oluştu ve hakem Arsenal aleyhine serbest vuruş verdi. 

Etoli Sportiv, Marsilya'ya böyle gol attı

Tunus ekibi Etoli Sportiv oyuncuları Youssef Mouhibhi ile Baghdad Bounedjah'di de Marsilya'ya bu penaltıdan gol attı.

Messi bıraktı Suarez attı

2016'da Barcelona'nın Celta Vigo'yu 6-1 mağlup ettiği maçta 81'inci dakikada kazanılan penaltıyı Messi ve Suarez ikilisi bu şekilde gole çevirdi. Topun başına geçen yıldız oyuncu Messi, topu kaleye göndermek yerine Suarez'e pas verdi. Suarez de düzgün bir vuruşla ağları havalandırdı.

Icardi, Panenka penaltısını da kaçırmıştı

İstanbulspor maçında 'Cruyff-Olsen penaltısı'nı kaçıran Mauro Icardi, geçen sezon da 'Panenka penaltısı' kaçırmıştı. Arjantinli, 3-3 biten Galatasaray-Fatih Karagümrük maçının 68'inci dakikasındaki penaltı vuruşunu Panenka stilinde kullanıp kaçırmıştı.

Senin için hazırladığımız haberler