Kerem Kalafat Analizi

18.12.2019 - 14:40 | Son Güncellenme: 18.12.2019 - 14:45

Kerem Kalafat Analizi

Kerem Kalafat  Analizi

 

Beşiktaş takımı alt yapısında yetişen ve yavaş yavaş A takım seviyesine çıkan en son ise Wolves maçında saha da bulunan Kerem Kalafat oynadığı oyunla yönetimi umutlandırmaya başladı. Gökhan Gönül’ün sözleşmesi bitecek olması ve sekme sekme sakatlığının bulunması üzerine bek oyuncu arayışına giren Beşiktaş sürpriz isim ile sahneye çıktı. Kerem oynadığı oyunla herkesin beğenilerini aldı.  Wolves maçında herkesi umutlandıran Kerem Kalafat performansı hakkında değerlendirme yapalım istedik. İşte Ajansspor yazarlarından Ali Bozkurt’un hazırladığı Kerem Kalafat analizi sizlerle;

 

Kerem Kalafat Kimdir:

2001 yılının Mart ayında İstanbul Şişli’de dünyaya gelmiş, 2013 yılında Beşiktaş takımı alt yapısında futbol’a başlamış U16, U17 ve U19 takımlarında forma giymiştir.

2019 yılında profesyonel sözleşme imzalayan Kerem Kalafat Beşiktaş Teknik Direktörü Abdullah Avcı tarafından 2019 sezonu öncesi Avusturya kampına götürülen isimler arasında yer almıştır. Büyük ihtimalle gelecek dönemlerde Gökhan Gönül‘ün yerine sağ bekte oynayacağı tahmin edilmektedir.

 

Milli Takım kariyeri; (Değişkenlik olabilir)

Toplam 5 kez Türkiye U18 Milli, 1 kez U17, 3 kez de U16 Milli takım formasını giymiştir.

PROFİL

 

Doğum Tarihi:  9 Mart 2001

Mevki:  Sağ Bek

Yan Mevki: Orta saha sağ

Kullandığı Ayak:   Sağ

Takım:  Beşiktaş

Sözleşme Bitiş Tarihi:  30.06.2022

Sakatlık Durumu: Tekrarlayan sakatlığı bulunmuyor

GÜÇLÜ VE EKSİK YÖNLERİ ( Teknik Kapasite, Mental Kapasite, Fiziksel Kapasite)

Kerem alt yapıda diğer oyuncuların aksine hırslı ile dikkatleri üzerine çekmiş bir oyuncu. Hırslı mücadelesi ile A takımın gündemine gelen Kerem, Avrupa sahnesine çıkarak genç yaşta Avrupa deneyimi de yaşamış oldu. Gökhan Gönül’ün varisi olarak gözükmesi ve Gökhan’dan sonra o bölgeyi devir alacağı ciddi anlamda görülmeye başladı.

''Asist Yapmayı Seviyor''

Topu sürerek mücadeleci yapısı ile ileriye taşımayı başarıyor. Topları içeri sürüp gerektiği zaman içeri giriyor gerektiği zaman net ortalar açıyor. İçeriye girip rakip ceza alanını karıştırmayı başarıyor. Asist yapmayı seven bir yapısı var. İçeri sık sık girmesi de asist yapma özelliğini gösteriyor. Net asistler yapmayı çok seviyor.

''Hızlı Bir Oyuncu''

Ayağına top almayı çok seviyor. Asla top almaktan kaçmıyor ve topla oyunu çok seviyor. Top ayağımdan çıksın düşüncesi yerine topu hep ayağına alan bir yapıya sahip. Savunmadan çok hücumu düşünüyor. Hücuma katkısı çok yukarılarda. Bunun yanına isabetli ortalarını da eklersek tadından yenmez(!) 

Net belirtecek olursak hızlı, mücadeleci ofansif oyuncu olarak anlatabiliriz. Oynanan maçta hızlı bir bek oyuncusu göz önüne alın topu sürüyor, kolay kolay yıkılmıyor ve içeriye giriş yapıyor. Kerem tam olarak bu tarz oyuncu ve bunu neredeyse her maç yapmaya çalışıyor. Yapamadıkları da oluyor ama istatistiksel açıdan aldığım notlarda bunu ortalama olarak yapabilmesi güçlü yönlerine yazılıyor. 

''Top Kapma Özelliği''

Hep hücum konusunu yazdık ama defansif olarak baktığımız zaman hücumdan geriye dönüşlerini de hızlı yapıyor. Sezileri çok yüksek topun kaybedildiğini anladığı en var gücüyle geriye doğru hızlı koşular yapıp takımın geride rahatlamasını sağlıyor. Sadece kendi bölgesi değil arkadaşlarının bölgesini de korumayı başarıyor.Her iki ayağını da iyi kullanıyor.

Gücünü ve hızını defansta top kapmak için başarıyla kullanıyor, maç başına 4.0 top kazanıyor ve denemelerinde %65’lık bir başarı oranı yakalamış durumda. Ayrıca geri kazandığı top sayısı maç başına 9, bu da top kapmada ne kadar başarılı olduğunun önemli bir göstergesi.

''Tecrübe Eksikliği''

Genç oyuncularda en sık karşılaşılan sorun en doğal olarak tecrübe eksikliği ve aynısını Kerem için de söylemek mümkün. Tecrübe kazandıkça nasıl en doğru yapması gerektiğini öğrenebilecek kapasitede ve düzenli olarak kulübünde forma giyerek tecrübe eksikliğini kapatma yolunda ilerliyor.

 

''Top Kontrolü''

En zayıf yönü izlediğimiz maçlarına bakarsak kesinlikle top kontrolü, top kontrolünde yaşadığı sıkıntılar sebebiyle sıkça kolay top kayıpları yapabiliyor. Maç başında 8 top kaybı yapan genç sağ bek, bunlardan en az yarısını top kontrolünde yaşadığı sıkıntılar nedeniyle yapıyor. Konsantrasyon sorunu ya da daha top ile buluşmadan kafasını kaldırması bu top kontrolünde yaşadığı sıkıntıların en büyük sebebleri ve bu eksikliğini geliştirmesi şart, genç olması bu eksikliğini geliştirmesi adına bir avantaj.

Hazırlayan: Ali Bozkurt

Yayınlanma Tarihi: 18.12.2019 

 Devamı ‘Görsel Analiz’ olarak çok yakında burada yayımlanacak…

Analizinin yapılmasını istediğiniz futbolcuların isimleri mail olarak atabilirsiniz

Mail: scout@ajansspor.com

Yasal uyarı: Bu haber Ajansspor.com tarafından yazılmıştır, kaynak gösterilmeden kullanılamaz.

Senin için hazırladığımız haberler