Kerem'in Milli Takım sırrı! Fatih Terim'in kararı...

18.11.2021 - 08:38 | Son Güncellenme: 18.11.2021 - 11:04

Avrupa Şampiyonası’nda tek bir dakika dahi şans bulamayan Kerem Aktürkoğlu Cebelitarık maçından sonra Karadağ deplasmanında da boş geçmedi.

Kerem'in Milli Takım sırrı! Fatih Terim'in kararı...

Kuntz'la birlikte 11'e yerleşti

Stefan Kuntz’un göreve gelmesinden sonra 4 maçta da ilk 11’de sahaya çıkan genç oyuncu Norveç, Cebelitarık ve Karadağ maçlarında fileleri havalandırdı. 3.Lig’de 24 Ercincanspor’un formasını giyerken 2 Eylül 2020’de G.Saray’a imza atan Kerem kısa sürede kendini çok geliştirdi.

Terim'in kararı her şeyi değiştirdi

Milliyet'in haberine göre; Fatih Terim’in Kerem’le ilgili bu sezon aldığı önemli kararların başında ceza sahasına daha fazla koşu yapmasını istemesi geliyordu. Böylece Galatasaray’da ikinci forvet gibi oynayan 23 yaşındaki oyuncu Milli Takım’da da bunun meyvelerini aldı. 

Sezon başında 18 yerine 7 numarayı aldı

Bu arada Kerem’in sezon başında 18 numara yerine 7 numarayı tercih etmesi bile önemli bir detay olarak görüldü. Fatih Terim ve ekibi bu tercihi genç futbolcunun oynama isteği olarak yorumladı.  

Devlerin radarında

Galatasaray 2024’e kadar olan kontratı bulunan ve senelik 950 bin lira kazanan Kerem’in sözleşmesininin iki sene daha uzatılması konusunda menajeriyle anlaşma sağlamıştı. Kerem’in yıllık net ücreti 7 milyona çıkarılırken bonuslarla beraber bu rakamın 9 milyon lirayı bulacağı belirtiliyor. 

Roma, Lyon ve Nice takipte

Bu anlaşmaya karşın Avrupa devlerinin radarına giren genç futbolcunun kısa bir süre içinde satışı da gündeme gelebilir. Roma, Lyon ve Nice gibi takımlar Kerem’in performansını yakından takip ediyor.

Senin için hazırladığımız haberler