Kerim Çalhanoğlu imzayı attı!

25.09.2020 - 13:48 | Son Güncellenme: 25.09.2020 - 13:51

Hakan Çalhanoğlu'nun kuzeni Kerim Çalhanoğlu, Bundesliga yolunda resmi imzayı attı. Kerim Çalhanoğlu kaç yaşında, hangi mevkide oynuyor? İşte detaylar...

AJANSSPOR-HABER

Almanya Ligi (Bundesliga) ekiplerinden Schalke 04, Kerim Çalhanoğlu ile profesyonel sözleşme imzaladı. Yapılan açıklamada U-19 takımında forma giyen futbolcu ile 2024 yılına kadar süren bir mukavele yapıldığı bildirildi. Kulüp yöneticileri, genç futbolcuya büyük güven duyuyor.

Kerim Çalhanoğlu imzayı attı, yöneticileri övgü yağdırdı

Hakan Çalhanoğlu’nun kuzeni Kerim Çalhanoğlu, kariyerine Hoffenheim sonrası Schalke’de devam ediyor. Schalke’nin spor direktörü Jochen Schneider, futbolcudan övgü dolu sözlerle bahsetti.

“Bundesliga’ya sıçrama potansiyeline sahip”

Schneider, ”Kerim Çalhanoğlu, Bundesliga’ya sıçrama potansiyeline sahip. Artık genç yaşta bunun temelini atması ve her gün kendisini geliştirmek için çok çalışması gerekiyor. Bizler ona bu yolda eşlik edeceğiz. Bundesliga’da forma giyebilecek düzeyde olması için gerekli desteği vereceğiz” ifadelerini kullandı.

Elgert: ”Çok karakterli bir futbolcu”

Öte yandan Schalke’de Kerim Çalhanoğlu’nun teknik direktörlüğünü yapan Norberg Elgert de futbolcuya büyük güven duyuyor. Elgert, ”Kerim çok yetenekli ve çok iyi bir karaktere sahip bir futbolcu. Onun adına gerçekten sevindim” diye konuştu.

Schalke adım adım yükselecek

Orta sahanın solunda oynayan Kerim Çalhanoğlu bu yıl Schalke’ye transfer olmuştu. U-19 takımı içinde önemli parçalardan biri olarak dikkati çekiyor. Oyuncu, takım kaptanı olarak Köln’e karşı mücadele etmişti. 18 yaşındaki futbolcu, 22 kez A ve 33 kez de B genç takımında oynadı.

Senin için hazırladığımız haberler