Kerim itirafı: 'Bir arkadaştan daha fazlası'

03.02.2020 - 13:43 | Son Güncellenme: 03.02.2020 - 10:45

Kerim itirafı: 'Bir arkadaştan daha fazlası'

Beşiktaş'ın Feyenoord'a kiraladığı Oğuzhan Özyakup ilk maçına eski takım arkadaşı Kerim Frei'ın forma giydiği Emmen karşısında çıktı. Henüz 2. dakikada ağları havalandıran 27 yaşındaki futbolcu, maçtan bir gün sonra Hollanda basınına açıklamalarda bulundu.

De Telegraaf gazetesine konuşan Oğuzhan, transferi öncesi çok seyahat ettiğini söylerken, "İstanbul'dan İzmir'e, oradan tekrar İstanbul'a gittim. Ardından ise Hollanda'ya uçtum. Takımla sadece iki antrenmana çıkabildim. Çok fazla uyuyamadım" dedi.

Son 10 maçta 8 galibiyet 2 beraberlik alan Feyenoord'da futbolcuların iyi iş çıkardığını ifade eden milli futbolcu, "Ben de bir anda yeni bir oyuncu olarak takıma katıldım. Bu kadar erken golle buluşmak da ekstra güzel oldu. Çok endişeli değildim. Saha dışında da sakin biriyimdir" ifadelerini kullandı.

İkinci yarının hemen başında Kerim Frei, Oğuzhan Özyakup'un müdahalesiyle yerde kaldı. Hakem Edwin Van de Graaf faul sonrası Oğuzhan'a sarı kart gösterdi. 

"Futbolun içinde bu var. Kerim'le çok iyi arkadaşız. O bir arkadaştan daha fazlası, neredeyse kardeşim gibi. Yıllar boyunca onunla aynı odayı paylaştım. Maçtan önce de birbirimizle mesajlaştık."

Kerim Frei da hem pozisyonla hem de Oğuzhan Özyakup'la ilgili açıklamalarda bulundu.

"O müdahale canımı acıttı. Hala da acıyor. Ama birkaç güne toparlarım. Onunla hep aynı odayı paylaşırdık. Orada bilerek böyle bir müdahale yaptığını düşünmüyorum. Zaten hemen sonrasında nasıl olduğumu sordu."

AJANSSPOR

Senin için hazırladığımız haberler