Kerimoğlu: "Engelliler için bazı şeylerin yapılması lazım"

03.12.2015 - 17:40 | Son Güncellenme: 03.12.2015 - 17:40

PTT 1. Lig ekiplerinden Şanlıurfaspor, 3 Aralık Dünya Engelliler Günü dolayısıyla, Eyyübiye Belediyespor Ampute Futbol Takımı ile maç yaptı.

Bir grup engelli ile Ampute Futbol 1. Ligi ekiplerinden Eyyübiye Belediyespor'un oyuncuları, GAP Vadisi Tesisleri'nde antrenman yapan sarı-yeşilli ekibi ziyaret etti. 

Engellilerin sorunlarına dikkat çekme amacıyla yapılan ve yaklaşık yarım saat süren mücadeleyi Eyyübiye Belediyespor, Nusret Şanlı'nın golüyle 1-0 kazandı. 

Eyyübiye Belediyesi Başkanı ve Ampute Futbol Kulübü Başkanı Mehmet Ekinci, gazetecilere açıklamasında, engellilere pozitif ayrımcılık yaptıklarını söyledi.

Kısa süre önce Ampute Futbol Kulübü'nü belediye bünyesine aldıklarını anımsatan Ekinci, engellilere yönelik farklı projeleri hayata geçirmeye devam ettiklerini belirtti. 

Maçın empati amacıyla yapıldığını vurgulayan Ekinci, "Bugün Tugay hocamızı ve futbolcularımızı ziyaret ettik. Öncelikle antrenmanlarını böldüğümüz için kusura bakmasınlar ama empati yapmak gerekiyor. Kendimizi başkasının yerine koymak gerekiyor. Hepimiz birer engelli adayı olarak bugün burada farklı bir çalışmada bulunduk" diye konuştu. 

Şanlıurfaspor Teknik Direktörü Tugay Kerimoğlu da ziyaret dolayısıyla engellilere teşekkür ederek, 3 Aralık Dünya Engelliler Günü'nü kutladı.

Türkiye'de engellilerin hayatlarını kolaylaştıracak daha fazla çalışmaya ihtiyaç duyulduğunu anlatan Kerimoğlu, şöyle konuştu:

"Hiçbir zaman bu arkadaşlarımızı engelli olarak görmedim. Onlar daha sağlıklı ve mantıklı olarak insanlara yaklaşıyor. Bu ülkede engelliler için bazı şeylerin yapılması lazım. Onlar nasıl daha rahat edebilecek bunun için projeler üretmek lazım. Bence insan olarak onlara saygı duymak lazım. Etkinlikte çok keyif aldık."

Senin için hazırladığımız haberler