Kerimoğlu'ndan çarpıcı yorum: 'Pozisyon net penaltı! VAR bazı şeyleri kaçırabiliyor...'

10.11.2018 - 21:33 | Son Güncellenme: 11.11.2018 - 00:33

Metin Tekin ve Tugay Kerimoğlu, Kayserispor - Galatasaray maçını değerlendirdi!

Kerimoğlu'ndan çarpıcı yorum: 'Pozisyon net penaltı! VAR bazı şeyleri kaçırabiliyor...'

Metin Tekin ve Tugay Kerimoğlu, Kayserispor-Galatasaray maçının ardından açıklamalarda bulundu. 

beIN Sports'a konuşan Tekin ve Kerimoğlu'nun sözlerinden önemli satır başları şu şekilde:

'Galatasaray kazandı, sistem bozulmadı'

Tugay Kerimoğlu, "Eksiklerinin olması, sizin bir 11 çıkarmayacağınız anlamına gelmiyor. Maçın genelinde doğru oynayan, sahanın her karesini doğru kullanan bir Galatasaray vardı. Kanat oyuncularının da ne kadar önemli olduğunu gördük. Galatasaray kazanmasını bildi. Sistem bozulmadı. Maçın genelinde işleri doğru yapan ve kazanan bir Galatasaray vardı. Takım arkadaşınızın sahada içinde ne yapacağını bilmeniz gerekir. Takımda yeri geldiğinde sıkıntıları çözen karakterler vardır. İsim vermek istemiyorum. Rahatlatan; Selçuk, Mariano gibi isimler demiştim. Kazandıran da Onyekuru diyordum. Maç kazandıran oyuncular var. Galatasaray kazanmayı istedi. Bu akşam Galatasaray kazandı. Galatasaray’ın iyi olmasındaki nedenlerden biri de Kayserispor’un kötü performansı. Ama hoca bundan sonraki haftalarda bu maçı değerlendirebilir. Bir anahtar olabilir. Bu sistemle içeride oynarsınız. Deplasmanda bu oyun disiplini ile oynayabilirsiniz"

Onyekuru ve Mariano sözleri

"Sakatlar, eksikler var. Vazgeçemediğiniz bazı oyuncu karakterleri var. Bu sistem bence bir anahtar olabilir.Selçuk’un yaptığı doğru işler var. Oyunu dinlendirmesi, hücumu organize etmesi önemli. Arkadaşlarına uyarısı, vücut dili önemliydi. İyi bir Selçuk, Galatasaray’a güç katar. Maçı izlerken, bugün Onyekuru’nun maçı olur demiştim. Bugün istekliydi.Mariano’dan “Git, baskı yap, top kazan” dersen faydalanamazsın. Oyun bilgisi çok iyi. Ne zaman gidip ne zaman döneceğini biliyor. Oyunu iyi okuyor. Maicon’un da önünde 2 kişi olacak ki sırıtmayacak. 3’lü defansta önünde oynayan oyuncuların çabuk olması Maicon’un bazı açıklarını kapatıyor.

'Galatasaray'ın en doğru oynadığı deplasman'

Metin Tekin, "Galatasaray’ın en doğru oynadığı deplasman. Feghouli’nin söyledikleri önemli. Kendisinden vererek oynadığını söyledi. Galatasaray’ın öne geçmesi önemliydi. Kayserispor’dan da hiçbir tehdit gelmedi. Bazen oyuncular eksik olabilir. Ama oyunu doğru oynarsanız, şampiyon olmasanız da bu maçları kazanırsınız.Kendi sahanızda oynuyorsunuz. Şampiyonlar Ligi’nden dönen ve sakatları olan bir Galatasaray vardı. Kayserispor gol yemekten çok skor da üretemedi. Özellikle kendi sahanızda üretmeniz gerekiyor. Donk, Ndiaye gibi isimler değişilmez oyunculardı. Doğru mesafelerde oynadı Galatasaray. 17.dakikada öne geçmek de önemliydi. Mariano aklıyla oynadı. Mariano çok dengeli oynadı. Kanat bekleri çok iyi kullanıldı. Maç boyunca kopmadılar. Galatasaray takım olarak oynadı. Hikaye buradan başlıyor.Takım şekli çok önemlidir. Galatasaray neredeyse 90 dakika bunu korudu. Tehdit de yemediler. Sinan Gümüş’ün pozisyonunda penaltı verilebilirdi. Hakem verse kimse bir şey diyemezdi. 3-5-2 Ömer Bayram için iyi bir sistem olur. 4’lü de oynayabilirler. Set oyunlarda kenar beklerini kullanmak, avantaj sağlamak önemli. 3’lüde daha markaj dışında geliyor. Galatasaray, savunmayı çok güçlü oynayacak da diyemeyiz. Kolay değil. Galatasaray’da futbolcular oyunu doğru mesafede oynadı. Çok açıklar vermediler. Mesafeler iyiydi. Taktiksel disiplin vardı. Ayrıca Galatasaray erken bir şekilde öne geçti. O da avantajlar sağladı. 6-7 tane oyuncun sakattır. Maç, kağıt üstünde çok zor bir deplasman olarak görülebilir. Fakat; sahada öyle olmayabiliyor. Rahatça kazanabiliyorsun. Ben bu tarz maçları çok severim"

'Ümit Davala'nın sessizliği bir mesaj olabilir'

"Kayserispor 1-0 gerideydi. Topu uzun oynayarak Kayserispor nasıl baskı yapacak? Kaleciye uzun vurdurursan nasıl baskı yapacaksın? Baskı yapmak isteyen takım, stoperlere aldırmalı. Uzun vurarak, rakibin istediğini yapmış oluyorsunuz. Bence plan yanlış.Ümit Davala’nın sessizliği bir mesaj olabilir. Davala bir teknik direktör değil. Sessizlikle anlatmak istedi bir şeyleri. Futbol fizik, kalite oyunudur ama oyun aklı olmazsa anlamını yitirir. Mariano da aklını kullanıyor. O bölgede birçok işi yapan bir oyuncu. Katkı veriyor.“Kayserispor’un geniş bir kadrosu yok” diyor Ertuğrul Sağlam. Belli ki başka problemler de var. İdari yönden de bir takım problemler olabilir. Ama sonuç olarak doğru bir oyun çıkarmanız gerek"

"Kayserispor, “Biz başka hedeflerle girdik ama küme düşme korkusu yaşamadan ligi bitirsek iyidir” düşüncesi vardı sanki. Bazen aktaramazsınız, bazen oyuncu kabullenemez. Ama bir organizasyon yoktu. Net şekilde gördük. Kayserispor’dan Lopes’in sarı kart gördüğü her iki pozisyonda da çok kontrolsüz olduğunu görüyoruz. Dolayısıyla kartlar doğru. Kırmızı kart da doğru oluyor. Feghouli’ye gelince doğru işler yapmaya çalıştı. Çok iyi de çalım attı gol pozisyonunda. Oyun içindeydi. VAR ile birlikte bu temasların azalmasını bekliyorsun. Maicon’un pozisyonunda sarılma var. Öne gitmesini engelliyor musun? Evet. VAR da bazı şeyleri kaçırabiliyor. Onyekuru, pas konusundaki seçeneklerden haberdar değildi. Gol tartışılır mı? Bazen tartışılır. Profesyonel dünyada futbolcu gol atıyorsa haklıdır. Gol olmasa elbette çok konuşulurdu"

'Maicon'un pozisyonu net penaltı'

"Ertuğrul Sağlam kendi iç dünyasını ifade ediyor. O zaman Fatih Hoca’nın da bu eksikler sonrası hiç susmaması lazım. Sağlam, Bursaspor’u çalıştırdığında ortada bir takım ruhu vardı. Ama bazı mesajlar vardır. Üstü kapalı verilir. Kayserispor’da belli sıkıntıların olduğu bir gerçek. Bunlarla mücadele edecekler. Bundan sonraki süreçte sadece özür dilemekle olmaz bu işler. Kazanmanız gerekiyor. Feghouli, gol pozisyonunda rakibi çok temiz geçmiş. Her türlü şeyi yapma imkanı var. Yetenekli bir oyunu. Öyle bir pozisyonda gol de attırır, her şeyi yapabilir. Gerçekten de oyun içindeydi. Sinan’ın pozisyonunda müdahale var. Hakem penaltı verebilirdi. Bugün, Ömer Bayram da maç içinde iyiydi. Karşılığını da aldı diye düşünüyorum. Mariano da organizatör bir oyuncu. Hem bek hem de kanat oyuncusu olarak kullanabilirsiniz. Kayserispor da boşluk bıraktı. Ömer de boşluğu iyi değerlendirmişti. Maicon’a sarılma ve çekme var. Maicon’un o fiziğine göre o itme kabul görmedi. Buna penaltı derim ben. Yüzde yüz penaltı. Henry Onyekuru çabuk bir oyuncu. Onyekuru’nun attığı golde faul yok. Maç 1-0. Diyelim ki Kayserispor seni boğmuş. Burada neyi tercih edersin? Sapunaru’nun da Onyekuru’ya yaptığı müdahale ortada. Direkt yüze gidiyor"

Senin için hazırladığımız haberler