Kesin karar bekleniyor

04.05.2020 - 11:41 | Son Güncellenme: 04.05.2020 - 11:48

Kesin karar bekleniyor

2 ay önce teknik direktör Ersun Yanal ile yollarını ayıran Fenerbahçe, takımın başına getireceği yeni hoca için detaylı bir çalışmaya girdi. Yerli ve yabancı bir çok isim gündeme geldi. Abdullah Avcı, Erol Bulut, Christoph Daum, Mircea Lucescu, Laurent Blanc, Zlatko Dalic,Joachim Low ve Bruno Labbadia listedeki isimler oldu.

Başkan Koç yabancı istiyor

Başkan Ali Koç ısrarla yabancı bir hoca isterken yönetimdeki bazı isimlerin tercihi yerli çalıştırıcıdan yanaydı. Süper Lig devam ederken ilk plan geçici teknik adam ile yola devam etmekti. Ancak koronavirüs salgını sonrası liglerin ertelenmesi Fenerbahçe'nin bu planını bir süreliğine ortadan kaldırdı.

Phillip Cocu döneminden tecrübe edinerek yanlış bir tercih yapmamak için acele etmeyen Fenerbahçe Erol Bulut ve Abdullah Avcı ile temas kurup rotasını yabancı adaylara çevirdi. Bu süreçte Türk futbolunu iyi bilen yabancı çalıştırıcılarla da görüş alışverişinde bulunuldu.

Sistemi olan bir teknik direktör

6 sezondur şampiyonluk hasreti çeken Fenerbahçe'yi mutlaka başarıya ulaştırmayı düşünen başkan Ali Koç sistemi olan yabancı, hırslı, kriz anlarında çözüm üretebilecek ve takıma liderlik yapabilecek bir çalıştırıcıyı takımın başına getirmeyi hedefliyor.

Son aday Nenad Bjelica

Kulübün ekonomik şartları doğrultusunda hareket eden Fenerbahçe'nin gündemine son olarak Manuel Pellegrini ve sürpriz bir şekilde Dinamo Zagreb'ten ayrılan Nenad Bjelica geldi.

Sarı lacivertliler tarafından Pellegrini ve Bjelica ile temas kurulup fikirleri alındı.

Şartları itibariyle Nenad Bjelica ismi öne çıkıyor. Fenerbahçe ile Hırvat hoca arasında henüz anlaşma noktasına gelinmedi. Fenerbahçe yönetimi Bjelica ve Pellegrini görüşmelerini sürdürerek kesin kararını verecek.

Bu iki yabancı hocanın olmaması durumunda listedeki diğer adaylar ile temas kurulacak.

Yasal uyarı: Bu haber Ajansspor.com tarafından yazılmıştır, kaynak gösterilmeden kullanılamaz.

Senin için hazırladığımız haberler