Kevin Durant: "Esrar, NBA'de yasaklı maddeler arasından çıkarılsın"

01.03.2020 - 03:12 | Son Güncellenme: 01.03.2020 - 00:18

Sezon başında Brooklyn Nets ile anlaşan fakat sakatlığı nedeniyle bu sezon henüz maça çıkamayan Kevin Durant, esrarın, NBA'in yasaklılar listesinden çıkarılmasını istedi.

NBA'de geçen sezon Golden State Warriors forması giyerken aşil sakatlığı geçiren ve Brooklyn Nets ile anlaşan yıldız, New York Daily News'tan Stefan Bondy'nin Up In Smoke Podcast'ine konuştu.

Sporun ve sporcunun topluma örnek olduğunu ve çocukların onu idol olarak görebileceğini unutan yıldız, "Esrar yüzünden hapse giren insanları çıkarmaya başlıyoruz. Bu bitki bir sebeple konulmuş ve bu bizi bir araya getiriyor. Umarım özellikle NBA'de yasaklılar listesinden çıkar" şeklinde konuşarak, uyuşturucu kullanımının yaygınlaşmasına zemin hazırladı.

Esrarı kafein ile bir tutan ve bunun kahve gibi normal karşılanmasını bekleyen basketbolcu  "Takımımda herkes, her gün kahve içer. Ya da insanlar biraz içki içmeye giderler. Esrar da bunun gibi olmalı. Umarım esrarın, insanların iyi vakit geçirmesini sağlamasından başka bir şey olmadığını anlar ve bunu aşabiliriz." diyerek uyuşturucuyu meşrulaştırma çabalarına devam etti.

Michael Beasley, Nerlens Noel, Thabo Sefolosha ve J.R. Smith gibi isimler son yıllarda NBA'de uyuşturucu nedeniyle gündeme geldi. NBA'de aktif olarak oynayan basketbolcuların yüzde 85'inin uyuşturucu kullandığı tahmin ediliyor.

ABD'de 33 eyalet tıbbi amaçlı esrar kullanımını yasallaştırırken, 10 eyalet de keyif amaçlı kullanımı suç olmaktan çıkarttı.

ABD'de sporcuların esrar kullanımını ise Amerika Ulusal Beyzbol Ligi (MBL) serbest bırakırken, Ulusal Hokey Ligi (NHL) teknik olarak yasaklasa da, kullanım olduğunda herhangi bir ceza vermemektedir.

Senin için hazırladığımız haberler