Kevin Love: "Erkekler Savunmasızlığa Eziklik Olarak Bakıyor"

İsa Kethüda
25.09.2022 - 20:49 | Son Güncellenme: 25.09.2022 - 20:55

Amerikan Basketbol Ligi (NBA) ekiplerinden Cleveland Cavaliers oyuncusu Kevin Love zihinsel sağlık sorunları hakkında açıklamalarda bulundu. İşte detaylar…

Kevin Love: "Erkekler Savunmasızlığa Eziklik Olarak Bakıyor"

Aleyna Gürgen - AJANSSPOR

Amerikan Basketbol Ligi'nin (NBA) Doğu konferansı ekiplerinden Cleveland Cavaliers’ın 34 yaşındaki basketbolcusu Kevin Love, Yahoo Life’tan The Unwind için açıklamalarda bulundu ve oldukça maskülen olan bir sporun zihinsel sağlığına etkilerinden bahsetti. 

"Nefes alabilmek için çabaladım"

Kevin Love insanların arasında yaşadığı ilk panik atağın 2018’de Cleveland Cavaliers’ın Atlanta Hawks’a karşı oynadığı maçın üçüncü çeyreğinde gerçekleştiğini şu sözlerle anlattı: "Kendimi çalışma odasının zeminine bıraktım ve nefes alabilmek adına yeterli havayı almaya çalıştım. İlk halka açık panik atağım oydu ama ondan önce de öfke nöbetleri yaşadım. Bunları yaşadığım zamanlarda insanların önünde olmamak için çabalardım."

"Savunmasızlık eziklik değil"

Açıklamalarında oldukça maskülen bir spor olduğunu ifade ettiği basketbolda zihinsel sağlık sorunları kadar bu konudaki damgalar ile de mücadele ettiğini anlatan 34 yaşındaki basketbolcu, erkeklerin bakış açılarını hakkında şunları söyledi: "Eğer genç bir erkekseniz bahsedeceğiniz şeyin arkasındaki tabu ve damgalar yüzünden konuşmak her zaman daha zor oluyor. Erkekler olarak bizlere evrimimizi ve ilerlememizi engelleyen bir iletişim yolu öğretildi. Bence genç erkekler ve yetişkin adamlar savunmasız kelimesini duyuyorlar ve buna zayıflık olarak bakıyorlar. Oysa sizi rahatsız eden şeyi ve kaygının nerede olduğunu belirleyebilmek bir süper güç olabilir."

"Terapi inanılmaz bir özgürlük"

Amerikalı basketbolcu Kevin Love konuşmasının devamında yaşadığı sorunların ardından terapiye gitmenin kendisine çok iyi geldiğini anlatırken "Terapistimle bu işe ilk başladığımda yaptığım şey doğru şekilde büyük bir adım atmaktı. Bununla birlikte gelen özgürlük gerçekten inanılmaz." dedi.

"Bazen sınırda hissediyorum"

Akıl sağlığı için yoğun bir şekilde çabaladığının altını çizen Kevin Love yine de bazen bu çabaların yeterli olmadığını anlatırken şu ifadeleri kullandı: "Zihinsel sağlığımı korumak için çok çabalıyorum ama buna rağmen her şeyin mükemmel olduğu bir zamanın olacağına inanmıyorum. Son zamanlarda herhangi bir panik atak geçirmedim ama yine de bazen kendimi sınırda hissettiğim anlar oldu. Lige geldiğimde 30 kilo daha ağırdım. Büyük bir çocuktum. Dengeli bir beslenme tarzına sahip olmak ve günde 7 veya 8 saat uyumak uzun bir kariyere sahip olmanın en iyi yollarından biri."

Öğrenim programı başlattı

Eylül ayında Kevin Love Fund’ı kuran ünlü basketbolcu ülke çapında eğitimcilere ücretsiz olarak sunulan sosyal ve duygusal öğrenme (SEL) öğrenim programını başlattı. Gittikçe büyüyen ruh sağlığı sorunları ile mücadele etmek için geliştirilen ve 14 derslik bir müfredattan oluşan bu öğrenim programı ortaokul, lise ve üniversite öğrencileri için özelleştirildi. Okula geri dönüş döneminde 10 bine yakın öğrenci bu programı tamamladı veya başlangıç yaptı. Ünlülerin, sanatçıların ve diğer bireylerin video kliplerinin birleştirildiği bu program öğrencilerin kaygı, depresyon, öfke, keder ve diğer zorlu duyguların birbirleri ile ilişkilerini anlamalarına yardımcı olmayı hedefliyor. 

İlgini Çekebilir
Transfer sürecini anlattı! "Birçok takımla görüştüğüm söylendi"
Habere Git

Kevin Love kimdir?

Kevin Wesley Love 7 Eylül 1988’de Amerika Birleşik Devletleri’nin Kaliforniya eyaletinde dünyaya geldi. Eski NBA oyuncusu Stan Love’un oğlu olan Kevin Love, 12 Kasım 2010'da New York Knicks'e karşı oynanan maçta 31 sayı 31 ribaund skoru ile oynadı ve 28 yıllık aranın ardından 30 sayı 30 ribaund ile oynayan ilk oyuncu olmayı başardı. NBA kariyeri boyunca 812 maça çıkan Love’ın ortalamaları ise şu şekilde: 30,9 dakika, 17,6 sayı, 10,7 ribaunt, 2,4 asist, 0,7 top çalma ve 0,4 blok.

İlgini Çekebilir
Stephen Silas: "Alperen Şengün harika bir oyuncu"
Habere Git
Senin için hazırladığımız haberler