Fenerbahçe'nin Rakibi Dinamo Kiev'de Büyük Kriz! Georgiy Tsitaishvili Kampı Terk Etti

Akın Ungan
30.06.2022 - 16:20 | Son Güncellenme: 30.06.2022 - 16:31

Fenerbahçe'nin UEFA Şampiyonlar Ligi ön elemelerinde karşılaşacağı Dinamo Kiev büyük bir kriz yaşıyor. Ukrayna takımında Georgiy Tsitaishvili kampı terk etti.

Fenerbahçe'nin Rakibi Dinamo Kiev'de Büyük Kriz! Georgiy Tsitaishvili Kampı Terk Etti

Fenerbahçe'nin UEFA Şampiyonlar Ligi ön elemelerinde karşı karşıya geleceği Dinamo Kiev, hazırlık kampında kriz yaşadı. Ukrayna temsilcisinin Gürcü futbolcusu Georgiy Tsitaishvili, maça 20 gün kala kampı terk etti.

FIFA'nın verdiği hakkı kullandı

FIFA, Ukrayna'da yaşanan işgalden dolayı ülkede bulunan yabancı futbolculara sözleşmelerini Haziran 2023'e kadar askıya alma hakkı tanıdı. Georgiy Tsitaishvili'nin de FIFA'nın verdiği bu hakkı kullanarak, Dinamo Kiev'in hazırlık kampından ayrıldığı ortaya çıktı.

FIFA'nın aldığı karar şu şekilde: "Ukrayna ve Rusya federasyonlarına bağlı kulüpler, 30 Haziran'a kadar yabancı oyuncular ve antrenörler ile karşılıklı anlaşma sağlayamazsa bu oyuncular ve antrenörler sözleşmelerini 30 Haziran 2023'e kadar askıya alma hakkına sahip olacaklar."

İlgini Çekebilir
Fenerbahçe'de 3'te 3... Potansiyel transferler!
Habere Git

Polonya'ya gitmek istiyor

Ukrayna basınında yer alan haberlere göre geçen sezon Polonya'nın Wisla Krakow takımında kiralık olarak forma giyen Tsitaishvili, yeniden Polonya'da oynamak için bu kararı aldı. Geçen sezon toplamda 22 karşılaşmaya çıkan 21 yaşındaki kanat oyuncusu, 2 gol, 2 asist kaydetti.

Senin için hazırladığımız haberler