Kilidi açmak onların işi!

16.02.2021 - 10:54 | Son Güncellenme: 16.02.2021 - 11:04

Trabzonspor'un ara transferde kadrosuna kattığı Anastasios Bakasetas attığı gollerle bordo mavililere hayat vermeye devam ediyor. Bu golleri değerli kılan skoru 1-0'a getiren goller olmaları. Peki Süper Lig'de en çok hangi futbolcu ya da futbolcular 0-0'lık skoru bozan golleri kaydetti? Kimin oranı en yüksek? Detaylar haberimizde...

Kilidi açmak onların işi!

Mert ELAM-AJANSSPOR

Birçok takım skorda 1-0 üstünlüğe ulaşana dek çok zor anlar yaşar. Özellikle büyük takımlar, kapanan takımları açmakta zorlanırken o ilk gole çok ihtiyaç duyarlar. O geldikten sonra genelde işleri daha da kolaylaşır. 

Son dönemde ilk golleri atma konusunda öne çıkan bir isim var: Anastasios Bakasetas. Ara transferde Alanyaspor'dan takıma katılan Yunan futbolcu ilk 11'de sahaya çıktığı üç lig maçında da Trabzonspor'u 1-0 öne geçiren golü kaydetti. Bu maçların ikisi 1-0 biterken (Denizlispor ve Gaziantep), diğeri de 2-0 sonuçlandı (Yeni Malatyaspor). Bakasetas bu sezon Alanyaspor dahil tam 5 maçta skoru 1-0'a getiren golü kaydederek bu alanda ligin en iyilerinden biri olduğunu gösterdi. 

Bakasetas gibi 5 kez skoru 1-0'a getiren 5 isim daha bulunuyor:

  • Mame Thiam (Fenerbahçe)
  • Mame Diouf (Hatayspor)
  • Milan Skoda (Rizespor)
  • Hugo Rodallega (Denizlispor)
  • Vincent Aboubakar (Beşiktaş)

Onları 4'er kezle Kevin Mirallas (Gaziantep), Cherif Ndiaye (Göztepe), Max Gradel (Sivasspor), Mbaye Diagne (Galatasaray) ve Alexandru Maxim (Gaziantep) takip ediyor.

Bu alanda rakiplerinden sıyrılan birkaç futbolcu var. Ne tesadüf ki, belki de değil, bunların hepsi Senegalli futbolcular. 

Fenerbahçe'nin Senegalli yıldızı Mame Thiam bu sezon 5 lig maçında gol atarken (Toplamda 6 golü var), bunların hepsi skoru 1-0'a getiren goller oldu. Yüzde yüzlük bir isabet. (4'er golü bulunan Samatta ve Cisse'nin takımlarını birer kez 1-0 öne geçirdiklerini hatırlatalım.)

Bir diğer Senegalli Mame-Biram Diouf 6 farklı maçta gol atarken bunların 5'i maçtaki ilk gol oldu. 

Devre arasında kiralık olarak West Bromwich Albion'un yolunu tutan Mbaye Diagne ise 6 farklı maçta gol sevinci yaşayıp 4 kez skoru 1-0'a getirdi. Onun istatistiğini çarpıcı kılan detay ise attığı gollerin hepsinin Galatasaray'ın maçtaki ilk golü olması

Süper Lig'in gol kralı Aaron Boupendza (17 gol) ile onun en yakın takipçilerinden Cyle Larin (12 gol) nerede diye düşünüyorsunuzdur muhtemelen. Bu iki isim de 3'er kez maçın ilk golünü kaydetmişler.

Senin için hazırladığımız haberler