Kim bu Alexandru Maxim? 2. Vleminckx vakası...

02.02.2020 - 20:21 | Son Güncellenme: 02.02.2020 - 18:06

Gaziantep FK'nın yeni transferi Alexandru Maxim kimdir? Kaç yaşında? Nereden geldi?

Gaziantep FK, Almanya'nın Mainz 05 takımından sezon sonuna kadar kiraladığı Rumen futbolcu Alexandru Maxim, Süper Lig'e fırtına gibi başladı. Göstermiş olduğu performansla yine geçmiş dönemde ülkemizde forma giyen Björn Vleminckx'i hatırlatmadı değil. Björn Vleminckx'te ilk maçında 4 gol atıp Süper Lig'e fırtına gibi girmişti... Björn Vleminckx 2012/2013 sezonunda Gençlerbirliği'nin Antalyaspor'u 5-3 mağlup ettiği karşılaşmada 4 gol birden atıp yıldızlaşmıştı.

2 golle giriş yaptı!

Süper Lig'de ilk maçına Lider Sivasspor karşısında başlayan Maxim adeta şov yaptı. Gollü geçen karşılaşmada attığı 2 golle takımına galibiyti getiren Rumen futbolcu taraftarların yeni sevgilisi oldu.

 Gaziantep Futbol Kulübü, Almanya'nın Mainz 05 takımından Rumen futbolcu Alexandru Maxim'i sezon sonuna kadar kiralamıştı.

Peki kim bu Maxim?

Tam adıyla Alexandru Iulian Maxim 8 Tem 1990 yılında Romanya'nın Piatra Neamţ şehrinde dünyaya geldi.

31 gol!


Futbola ülkesinin takımlardan Ardealul'un altyapısında başlayan ve kariyerinde 235 resmi müsabakaya çıkan Maxim, bu maçlarda 31 gol kaydetti.

Asıl mevkisi ofansif orta saha olan Maxim sağ ve sol kanatta da forma giyebiliyor. Kariyerinde ülkesi dışında birçok kulüpte oynayan Maxim, 2009 yılında İspanya'ya transfer oldu ve çoğunlukla alt liglerde olmak üzere burada 3 yıl forma giydi.

Ardından ülkesine dönen Maxim burada göstermiş olduğu performansla 1.5 milyon avro karşılığında Almanya'nın köklü ekiplerinden Stuttgart'a transfer oldu. 2017 yılında ise bir başka Alman ekibi Mainz'a 3 milyon avro karşılığında gitti. Maxim şu anda Süper Lig ekibi Gaziantep FK takımında kiralık olarak forma giyiyor.

Senin için hazırladığımız haberler