Fenerbahçe, Kim Min Jae'nin Napoli'ye Transferinde Ne Kadar Kazandı

Salim Manav
27.07.2022 - 14:37 | Son Güncellenme: 27.07.2022 - 18:43

Fenerbahçe'nin 18 milyon Euro'ya Napoli'ye sattığı Kim Min Jae adeta Şampiyonlar Ligi gibi gelir sağladı. Koreli'den gelen para 9 transfer yapılan harcamayı karşılıyor! Detaylar haberimizde...

Fenerbahçe, Kim Min Jae'nin Napoli'ye Transferinde Ne Kadar Kazandı

AJANSSPOR-HABER

Fenerbahçe, Koreli stoperi Kim Min Jae'nin 18 milyon 50 bin Euro'ya İtalya'nın önde gelen kulüplerinden Napoli'ye satıldığını duyurdu. Sarı lacivertliler, böylece Türkiye'de yaz transfer sezonunun şimdiye kadarki en yüksek bedelli oyuncu satışına imza atmış oldu. Kim Min Jae, sağladığı gelirle adeta Fenerbahçe'ye Şampiyonlar Ligi geliri
kazandırmış oldu.

Kim Min Jae 9 kişiye bedel

Sarı lacivertli kulüp, bu yaz transfer döneminde şu ana kadar 9 transfer gerçekleştirdi. Transfermarkt verilerine göre Fenerbahçe 9 oyuncuya yaklaşık 20 milyon 200 bin Euro bonservis bedeli ödedi. Neredeyse sadece Kim Min Jae'nin satış geliriyle alınan 9 oyuncunun bonservis harcaması karşılanmış olundu.

Bruma'nın bonservis harcaması seneye

Fenerbahçe, bu sezon satın alma opsiyonuyla kadrosuna kattığı Bruma için 4 milyon bonservis bedelini gelecek sezon ödeyecek. Bruma'nın 4 milyonluk bedelini bu sezon hesaba katmazsak, Fenerbahçe'nin 9 yeni transfer için bu sezon için yaptığı harcama 16 milyon 200 bin Euro'ya düşüyor. Bu durumda Kim Min Jae, 18 milyon Euro'luk geliriyle 9 transferini de karşıladığı gibi 1 milyon 800 bin Euro da fazla veriyor.

İlgini Çekebilir
ÖZEL | Fenerbahçe'nin gözü Porto'nun golcüsünde
Habere Git

Rossi'nin bonservisi bu sezona işledi

Diğer yandan geçen sezonun transferlerinden Diego Rossi'nin satın alma opsiyonu bu sezon devreye girdi. Fenerbahçe, bu oyuncu için 5.5 milyon Euro bonservis ödedi. Bu açıdan bakıldığında Kanarya'nın şu ana kadar bu yaz transfer dönemi için yaptığı bonservis harcaması 21 milyon 700 bin Euro oldu. Ancak diğer satılan oyuncularla birlikte Fenerbahçe, bugün itibarıyla oyuncu alış ve satışında kâra geçmiş durumda.

Fenerbahçe 5 milyon Euro kârda

Kim Min Jae'nin yanı sıra Ozan Tufan'ı Hull City'e satan Fenerbahçe, bu transferden 3 milyon Euro gelir sağladı. Aynı şekilde sarı lacivertliler, Allahyar Sayyadmanesh'in bonservisinin yüzde 50'sini de yine Hull City'e 4.5 milyon Euro'ya verdi. Ankaragücü'ne verilen Lamina Diack'tan 250 bin Euro alan Fenerbahçe, Arda Kurtulan'ın Adana Demirspor'a satışından da 200 bin Euro gelir sağladı. Fenerbahçe, 5 oyuncudan toplam 25 milyon 950 bin Euro bonservis geliri elde etti. Sarı lacivertliler bugün itibarıyla transfere 21 milyon 700 bin Euro  harcayıp 25 milyon 950 bin Euro gelir sağlayıp, 4 milyon 250 bin Euro kâr elde etmiş durumda.

Fenerbahçe'nin Altığı Futbolculara Harcadığı Para

Fenerbahçe'nin Altığı Futbolculara Harcadığı Para
______________________________________
Joao Pedro: 4 milyon 700 bin Euro
Lincoln: 3 milyon 500 bin Euro
Willian Arao: 3 milyon Euro
Emre Mor: 2 milyon Euro
Tiago Çukur: 250 bin Euro
Lamine Diack: 250 bin Euro
Bruma: 4 milyon Euro
Gustavo Henrique: 2.5 milyon Euro
Joshua King: Bedelsiz
_______________________________________
Harcanan toplam tutar:  20 milyon 200 bin Euro


Fenerbahçe'nin Sattığı Futbolculardan Elde Ettiği Gelir
___________________________________________
Kim Min Jae: 18 milyon 50 bin Euro
Allahyar Sayyadmanesh: 4.5 milyon Euro
Ozan Tufan: 3 milyon Euro
Lamine Diack: 250 bin Euro
Arda Kurtulan: 200 bin Euro
______________________
Toplam gelir: 25 milyon 950 bin Euro

Senin için hazırladığımız haberler