Kim Min Jae Manchester City stoperlerini geride bıraktı!

Ali Bozkurt
30.10.2023 - 23:51 | Son Güncellenme: 30.10.2023 - 23:53

2023 Ballon d’Or oylamasında Bayern Münih’in stoperi Kim Min Jae, Manchester City’nin stoper ikilisini geride bıraktı. İşte detaylar…

Kim Min Jae Manchester City stoperlerini geride bıraktı!

AJANSSPOR HABER

Ülkemizde bir dönem Fenerbahçe forması giyen Güney Koreli stoper Kim Min Jae, Ballon d’Or oylamasında 22’nci sırada yer aldı. Min Jae, Manchester City’nin stoperleri Ruben Dias ve Josko Gvardiol’u geride bıraktı. Dias Ballon d’Or oylamasında 30’uncu sırada, Gvardiol ise 25’inci sırada yer aldı. 

Sezon başında Alman devine transfer oldu!

Sezon başında Napoli’den ayrılarak Bayern Münih’e transfer olan Min Jae için kulübü Bayern Münih, 50 milyon euroluk bonservis bedeli ödedi. 26 yaşındaki stoper, Alman devi ile 5 yıllık sözleşme imzaladı.

Napoli ile şampiyonluk yaşadı!

2022-2023 sezonunun başında Fenerbahçe’den İtalya Serie A ekibi Napoli’ye 18 milyon euroya transfer olan Kim Min Jae, İtalyan deviyle şampiyonluk yaşadı ve çıktığı 45 maçta 2 gol ve 2 asistlik performans sergiledi.

Fenerbahçe’ye 3 milyon euroya gelmişti!

2021-2022 sezonunda Çin ligi takımı Beijing Guoan’dan Fenerbahçe’ye 3 milyon euroluk bir bedelle transfer olan Kim Min Jae, sarı lacivertli ekiple 40 maça çıktı. Fenerbahçe forması altında 1 gol kaydeden Koreli stoper, bir sonraki sezon 18 milyon euroluk bonservis bedeliyle Napoli’ye transfer olmuştu.

Sergilediği performansla Ballon d’Or adayı oldu!

1.90 boyundaki stoper, Fenerbahçe formasıyla sergilediği performans sonrası İtalya devi Napoli’ye transfer olmuştu. Fenerbahçe ve Napoli’de birer sezon geçiren 26 yaşındaki stoper, Napoli ile lig şampiyonluğu yaşamıştı. Sergilediği başarılı performans sonrası bu sezonun başında Bayern Münih’e transfer olan Min Jae, Ballon d’Or oylamasında 22’nci sırada yer aldı.

Senin için hazırladığımız haberler