Napoli, Ajax'a hezimet yaşattı, Sneijder çıldırdı / Şampiyonlar Ligi

Cüneyt Muharremoğlu
05.10.2022 - 09:58 | Son Güncellenme: 05.10.2022 - 10:06

Eski Fenerbahçeli Kim Min Jae ve Eljif Elmas’ın formasını giydiğini Napoli, Ajax’ı 6-1 yendi. Eski Galatasaraylı Wesley Sneidjer, Ajax için sert eleştiriler yaptı.

Napoli, Ajax'a hezimet yaşattı, Sneijder çıldırdı  / Şampiyonlar Ligi

AJANSSPOR HABER

İtaya’da lige çok iyi bir başlangıç yapan ve eski Fenerbahçeli Kim Min Jae ile Elif Elmas’ın formasını giydiği Napoli, Şampiyonlar Ligi’ne de harika başladı. Önce, kupanın en önemli favorilerinden Liverpool’u 4-1 yenen Napoli, Rangers deplasmanında 3 puanı 3 golle aldı. İtalyan takımının son kurbanı ise Ajax oldu. Deplasmanda 1-0 geriye düştüğü maçı 6-1 kazanan Napoli, Ajax’a kendi sahasında tarihin en ağır yenilgisini aldırdı. Maçta eski Fenerbahçeli Kim Min-Jae 90, Eljif Elmas 25 dakika sahada kaldı.

Kudüs tarihe geçti ama…

 Şampiyonlar Ligi’nde 3. Hafta mücadelesinde Napoli, Ajax’ın yükselen yıldızı Mohammed Kudus’ün golüyle 1-0 yenik duruma düştü. Daha önceki maçlarda Rangers ve Liverpool’a gol atmayı başaran 22 yaşındaki Kudus, tarihe geçti.  Ajax efsanesi Patrick Kluivert 19 yaşındayken Ajax formasıyla çıktığı üst üste üç Şampiyonlar Ligi maçında fol atmayı başarmıştı. Kudüs, bunu başaran en genç ikinci Ajax futbolcusu oldu.  

İlgini Çekebilir
Bayern Münih'ten beşlik! Şampiyonlar Ligi rekorunu kırdı
Habere Git

Napoli’den tarihi galibiyet

Bu golden sonra tam bir Napoli fırtınası başladı. Rakibine göz açıtrmayan İtalyan ekibi 18 ve 47'de Giacomo Raspadori, 33'te Giovanni Di Lorenzo, 45'te Piotr Zielinski, 63'te Khvica Kvaratskhelia ve 81'de Giovanni Simeone'nin golleriyle 6-1’lik skoru yakaladı.  Ev sahibinde Tadic 73. dakikada kırmızı kart gördü. Bu skor, Ajax’ın kendi sahasında en ağır yenilgi olarak tarihe geçti. Ajax’ın bundan önceki en farklı yenilgisi 4-0’lık skorla Real Madrid’e karşıydı.  Napoli, Avrupa kupaları tarihinde Ajax’a bir maçta altı gol atan ilk takım oldu. Ayrıca bu yenilgi, 1964’te yerel ligde Feyenoord’a  9-4 kaybeden Ajax’ın o tarihten bu yana aldığı en ağır skor oldu. 

Wesley Sneijder adeta çıldırdı

Galatasaray ’ın eski futbolcusu Wesley Sneijder, karşılaşmayı Hollanda’da RTL7 TV kanalında değerlendirdi. Yorumcu  Sneijder, Ajax Teknik Direktörü Alferd Schruder’i topa tuttu. Napoli’nin ne yapması gerekiyorsa sahada gerçekleştirdiğini belirten Sneijder, “Maçın başından itibaren Napoli kontrolü aldı. Bunu Ajax verdi. Schruder, amatör kaldı. Napoli’nin kalitesini dikkate almamış” dedi

Teknik direktör oyuna müdahale etmeliydi”

İlk yarı bitmeden skorun 4-1 olduğuna dikkat çeken eski Galatasaray futbolcusu, konuşmasına şöyle devam etti: “Bir şeylerin yanlış gittiği barizdi. Teknik Direktörü Schruder, ikinci yarıya değişiklik yapmadan başladı. Devre arasında ya da daha önce oyuna müdahale edilmeliydi.  4-1 geriye düştüğünde bile hiçbir şey yapmayacak mısın? Yedek futbolcular kullanmalıydı.” 

İlgini Çekebilir
İşte UEFA Şampiyonlar Ligi'nde günün maçları
Habere Git

“Neden hep aynı oyuncular çıkıyor?”

 Wesley Sneijder, teknik direktör Schruder’in bütün maçlarda aynı futbolcuları çıkarmasını da eleştirdi.  Sneijder, “Neden her maç aynı isimler oyundan alınıp yerine aynı futbolcular sokuluyor? Dusan Tadic ve Daley Blind gibi futbolcular hep oyunda tutuluyorlar. Sürekli aynı futbolcuların sahada kalması gerçekten büyük bir ayıp Oyundan alınırken Berghuis’in hayal kırıklığı yaşadığını görmediniz mi?”

İtalyan basını zaferi böyle kutladı

6-1’lik tarihi maç İtalyan basınında adeta zafer havası yarattı. İtalya resmi ajansı Ansa, maç için “Napoli bir çığ gibi Ajax'ı yerle bir etti” başlığını kullandı. La Gazzetta dello Sport, “Napoli Şampiyonlar Ligi'nde bile mucizeler yaratıyor” derken Sky Italia “Napoli, Ajax'ı resmen aşağıladı” ifadesini kullandı.  Il Mattino ise şunları yazdı: “Napoli için büyülü gece. Attığı gollerle Ajax'a diz çöktürdü.” 

“Ajax’a tarihi acı”

Skor Hollanda basınında büyük üzüntü yarattı. De Telegraaf, Napoli, yazdı. Amsterdam'da pek tanık olmadığımız bir şekilde, Ajax’ı resmen sahadan sildiler” yazarken  Voetbalprimeur, Napoli, Ajax’a bir acı yaşattı. Tam bir felaket ve fiyasko” dedi.

Senin için hazırladığımız haberler