Kim playoff'a gidecek? Portland mı, Memphis mi?

15.08.2020 - 16:10 | Son Güncellenme: 15.08.2020 - 16:19

Son dakika NBA haberleri... NBA'de Batı Konferansı'nda son sıra için yapılan playoff yarışı nefes kesti. Pandemi sonrası yeni kuralla beraber 8. sıradaki Portland ile 9. sıradaki Memphis, son sıra playoff bileti için 'play-in' maçı yapacak. Peki 'Play-in' kuralı nedir, nasıl uygulanacak? Portland - Memphis Grizzlies maçı ne zaman, hangi kanaldan canlı yayınlanacak? İşte tüm detaylar...

Kim playoff'a gidecek? Portland mı, Memphis mi?

Eren TUNCAY - AJANSSPOR

Pandemi sonrası yeniden devam eden NBA'de 8 maçlık normal sezon serüveni sona erdi. Tek bir şehirde düzenlenen ve 22 takımın katıldığı yeni düzende yönetim, playoff son sıra yarışı için yeni bir düzen belirlemişti.

Play-in formatı nedir?

NBA'in belirlediğine göre, kendi konferanslarını pandemi sonrası 8 normal sezon maçı oynandıktan sonra 8. ve 9. bitiren takımların dereceleri arasında 4 maçtan az fark varsa, kendi aralarında bir 'play-in', yani playoff son sırası için minik bir turnuva maçı düzenleme kararı alındı.

Doğu Konferansı'ndaki yarışta bu gerçekleşmezken, Batı Konferansı'ndaki son sıra playoff yarışı son maçlara kadar kafa kafaya gitti. 8 maç sonunda Batı Konferansı'nda Portland Trail Blazers 35-39'luk derecesiyle 8. sırada yer alırken, Memphis Grizzlies ise 34-39'luk derecesiyle 9. sırada bulunuyor.

Kim playoff'a katılacak?

Portland ve Memphis kendi aralarında bir play-in maçı oynayacak. Kurallara göre 8. sıradaki Portland maçı kazanırsa, 2020 playofflarına katılma hakkını elde edecek. Eğer 9. sıradaki Memphis maçı kazanırsa, bir maç daha oynanacak. O maçın galibi ise playoff'a katılacak.

Play-in maçı ne zaman oynanacak?

Senin için hazırladığımız haberler