Kimlik yenileme nasıl yapılır ve gerekli belgeler nelerdir?

17.12.2019 - 23:52 | Son Güncellenme: 17.12.2019 - 23:52

Kimlik yenileme son gün tarihi vatandaşlar tarafından merak konusu olmaya devam ediyor. Yeni yıla sayılı günler kala milyonlarca kişi yeni kimlik çıkarmak için nereden ve nasıl başvuru yapacağını sorguluyor. Öte yandan kimlik yenileme son gün tarihi için yapılan duyurular için valilikten de açıklama geldi. Peki, kimlik yenileme nasıl yapılır, gerekli belgeler nelerdir? İşte kimlik yenileme işlemine dair detaylar...

2019 yılına veda etmeye kısa süre kala şu sıralar önemli konulardan biri de kimlik yenileme işlemi olarak karşımıza çıkıyor. Vatandaşların birçoğu kimlik yenileme son tarihini bilmezken son günü araştırmaya başlamış durumda. Peki, kimlik yenileme nasıl yapılır, gerekli belgeler nelerdir? İşte kimlik yenileme işlemine dair detaylar...

KİMLİK YENİLEME SON GÜN NE ZAMAN?

Kimliklerini henüz yenilemeyenler için son başvuru tarihi 2023 sonu son tarihtir.

KİMLİK YENİLEME RANDEVUSU NASIL ALINIR?

Önceden Emniyet Genel Müdürlüğü'ne başvurarak yapılan ehliyet değişikliği işlemleri artık Nüfus Müdürlüğü üzerinden yürütülüyor. Kimlik yenilemek için ilk yapmanız gereken, randevu almak. Bu zorunlu. Kimlik kartı başvuruları için 'randevu.nvi. gov.tr' internet adresi üzerinden ya da Alo 199 numaralı çağrı merkezinden randevu alabilirsiniz. Gününüzde gitmediğiniz takdirde sistem yeniden randevu almanızı 1 ay engelliyor. Bu durumda eğer gidemeyecekseniz randevuyu, süresi dolmadan en az yarım saat önce iptal etmeniz şart.

KİMLİK YENİLEME ÜCRETİ NE KADAR?

Kanuni bildirim süresi dışında doğum nedeniyle düzenlenen Türkiye Cumhuriyeti kimlik kartı 22,50 TL

KİMLİK YENİLEME İÇİN GEREKLİ BELGELER NELERDİR?

Randevu aldıktan sonra, başvurmaya gidiliyor. Yanınızda olması gereken evraklar ise şunlar:

-Nüfus cüzdanınız. Nüfus cüzdanı olmayanlar için sürücü belgesi, pasaport, evlilik cüzdanı, TSK kimlik kartı, sarı basın kartı, hakim ve savcı kimliği, avukatlık kimlik kartı, öğretmen kartı da kimlik yerine geçiyor.

-Son altı ay içinde çekilmiş bir adet biyometrik fotoğraf

-22.5 liralık (değerli kağıt bedeli) değişim ücretini ödediğinizi gösteren makbuz veya dekont. Değişim ücretini başvurunuzdan önce vergi dairesi müdürlüklerine, 'ivd.gib.gov.tr' internet adresi üzerinden sanal pos uygulamasıyla ya da bankaya yatırmanız gerekiyor.

Senin için hazırladığımız haberler