Kimlik yenileme son gün tarihi ne zaman 2019

19.12.2019 - 19:39 | Son Güncellenme: 19.12.2019 - 19:39

Kimlik yenileme son gün tarihi Türkiye Cumhuriyet vatandaşları tarafından merak konusu oldu. Peki, kimlik yenileme için randevu nasıl yapılır?

2020 yılının yaklaşmasıyla birlikte gündemde yer alan konulardan birisi kimlik yenileme oldu.Vatadaş Kimlik yenileme evrakları neler? Kimlik nasıl yenilenir, son gün ne zaman? sorularını soruyor. Kimlik kartı başvuruları için öncelikle randevu almak ve gerekli belgeleri temin etmek gerekiyor. İşte kimlik yenileme evrakları ve kimlik yenileme son tarih

Kimlik yenileme son gün ne zaman?
Kimliklerini henüz yenilemeyenler için son başvuru tarihi 2023 sonu son tarihtir, ehliyet için de 2020'nin sonuna kadar süre bulunuyor.

Kimlik yenileme evrakları neler?
Randevu aldıktan sonra, başvurmaya gidiliyor. Yanınızda olması gereken evraklar ise şunlar:

-Nüfus cüzdanınız. Nüfus cüzdanı olmayanlar için sürücü belgesi, pasaport, evlilik cüzdanı, TSK kimlik kartı, sarı basın kartı, hakim ve savcı kimliği, avukatlık kimlik kartı, öğretmen kartı da kimlik yerine geçiyor.

-Son altı ay içinde çekilmiş bir adet biyometrik fotoğraf

-22.5 liralık (değerli kağıt bedeli) değişim ücretini ödediğinizi gösteren makbuz veya dekont. Değişim ücretini başvurunuzdan önce vergi dairesi müdürlüklerine, 'ivd.gib.gov.tr' internet adresi üzerinden sanal pos uygulamasıyla ya da bankaya yatırmanız gerekiyor.

Senin için hazırladığımız haberler