"Kimse burada çalışmak istemiyordu"

21.05.2020 - 16:18 | Son Güncellenme: 21.05.2020 - 16:28

"Kimse burada çalışmak istemiyordu"

İtalya milli takım teknik direktörü Roberto Mancini, Roma TV'ye önemli açıklamalarda bulundu. Bir dönem ülkemizde Galatasaray'ın teknik direktörlüğünü de üstlenen İtalyan hoca, kendisinden başka kimsenin İtalya milli takımını çalıştırmak istemediğini ifade etti.

AJANSSPOR-DIŞ HABER

"Yenilmesi zor bir ekip olurduk"

İtalya Milli Takımı'nın salgından etkilendiğini değerlendiren Mancini: "Normal şartlarda önümüzdeki günlerde İngiltere ve Almanya ile hazırlık karşılaşmaları oynamamız gerekiyordu. Böylelikle Avrupa Şampiyonası için kendimizi hazır hale getirecektik. Bence yenilmesi zor bir ekip olurduk. Umarım bu yıl takımdaki genç oyuncularım daha fazla deneyimlenir" ifadelerini kullandı.

"Futbol bu anlardan oluşuyor."

Kendisinden başka kimsenin İtalya milli takımı için çalışmak istemediğini söyleyen deneyimli teknik adam: "İnsanları İtalya Milli Takımı'na yaklaştırmak için özel şeyler yapmak istiyorum. Takımdaki oyuncularım bu atmosferi yaratabilecek oyuncular. İtalya tarihi boyunca iyi oyunculara sahipti ve şu anda öyle. Biz sürekli iyi oynamaya ve elimizden gelenin en iyisini yapmaya çalışıyoruz. Milli Takımın başına geçtiğimde kimse burada çalışmak istemiyordu. Birçok antrenör bu zor görevle başa çıkamamaktan korkuyordu. Ancak bana teklif geldiği zaman hiç düşünmeden kabul ettim. Çünkü futbol bu anlardan oluşuyor. Bizim takımımıza ve genç oyuncularımıza güvenmemiz gerekiyor."

Senin için hazırladığımız haberler