Fenerbahçe Mesut Özil İle Yolları Ayırdı

Akın Ungan
13.07.2022 - 18:19 | Son Güncellenme: 13.07.2022 - 18:37

Fenerbahçe'nin rüya olarak gördüğü ve birlikte şampiyonluklar hayal ettiği Mesut Özil, tek kupa alamadan ayrıldı. "Gel beraber mesut olalım" diyen taraflar mutsuz oldu!

Fenerbahçe Mesut Özil İle Yolları Ayırdı

AJANSSPOR - ANALİZ

Fenerbahçe, Dünya yıldızı Mesut Özil ile yollarını bir kuru açıklamayla ayırdı. Oysa gelişinde tabir caizse yer yerinden oynamıştı. Mesut Özil'in Fenerbahçe'ye transferi bir 'rüya'nın gerçekleşmesi olarak lanse edildi. Ancak Mesut Özil-Fenerbahçe beraberliğinde ne yazık ki bir rüya yaşanmadı. İki taraf da 'Mesut' olamadı.

Oysa o da Fenerbahçe de bu birlikteliğe Tarkan'ın meşhur şarkısıyla başlamıştı:

Gel gündüzle gece olalım
Gel gökyüzünde yıldız olalım
Seninle mutlu yarınlara koşalım
Gel beraber mesut olalım

1 saat 40 dakikalık imza töreni

27 Ocak 2021'de düzenlenen imza törenini yabancı medya da dahil olmak üzere 100'ün üzerinde medya mensubu yerinden takip etti. Mesut'un gelişi dünyanın birçok ülkesinde ilk haberlerden biri olarak duyuruldu. İçinde birçok etkinliği barındıran imza töreni, tam 1 saat 40 dakika sürdü.

"Evin Oğlu" Mesut geldi!

Fenerbahçe Başkanı Ali Koç, yaptığı uzun konuşmada Mesut Özil transferinin ne kadar zor gerçekleştiğini anlattı. Nihayetinde bu transferi bir rüyanın hayata geçmesi olarak tanımladı. Ve Koç, Mesut Özil'e de "Evin Oğlu" dedi. Evet, milli takım tercihini Almanya'dan yana kullanmış olsa da sarı lacivertliler onu bu sıfatla tanımlayarak bağırlarına bastı.

Yarım sezonun günahı olmazdı!

Arsenal'de yarım sezunu bulan bir süre kadro dışıydı. Maç eksiği vardı haliyle Fenerahçe'ye gelirken. İlk yarım sezonda ondan çok şey beklemek elbet haksızlık olurdu. Bu dönemin günahı olmazdı ama yine de o kadife ayaklarından bir iki sihir beklenirdi. Erol Bulut ile başlayan ilk yarım sezonluk Fenerbahçe kariyeri, Emre Belözolğu ile tamamlandı. Toplam 11 maçta 1012 dakika süre aldı ve 1 asist yaptı.

Kendi markası için çalışmaya devam

Öte yandan kendi adıyla oluşturduğu markasının çeşitli işleri -espor takımı gibi- için seyahatler yapmaya devam etti. Özellikle Endenozya gibi kalabalık müslüman ülkelere yöneliyordu. Çünkü buralarda çok seviliyordu ve o da bunu bir pazara da dönüştürmek istiyordu.

Yeni sezona golle başladı ama...

Fenerbahçe'de 2021-22 sezonu başlarken herkes Mesut Özil'in sazı eline alacağını umuyordu. Ve takım, ligin açılışında Adana Demirspor'u deplasmanda 1-0 geçerken golün altında Özil imzası vardı. Golden de ziyade arzusu taraftarı umutlandırmıştı.

Ancak takımın başına ikinci kez gelen Vitor Pereira ise bir endişe uyandırmıyor değildi. İlk döneminde Van Persie ile yaşadığı sorunun benzerini Özil ile de yaşama ihtimali vardı çünkü. Bilakis Portekizli hocanın ayrılığından önceki bir aylık dönem en iyi dönemi oldu.

1 yılda 3. hocayla tanıştı

21 Kasım 2021'de Fenerbahçe, deplasmanda ezeli rakibi Galatasaray'ı 2-1 devirirken orta sahadan kaleye kadar sürüp attığı golle derbinin yıldızı oldu. Trabzonspor, ligin daha ilk yarısında üç büyüklere büyük fark atmıştı. Fenerbahçe'de bunun ilk faturası Pereira'ya çıktı. 3 maç altyapı hocası Zeki Göle ile devam edildikten sonra takım kulübün eski futbolcusu ve teknik direktörü İsmail Kartal'a emanet edildi. Yani 1 yılda 3. hocasıyla tanışıyordu.

Oyundan alındı Kartal'a kafa tuttu

Böylece Mesut yaklaşık bir yılda geçiciler dahil 4. teknik adamla sahaya çıkıyordu. Kartal ile Antalya maçında 64 dakika sahada kalan Mesut, Altay maçının ise son 13 dakikasında oyuna dahil oldu. Ardından 5 hafta süren sakatlık geldi. Trabzonspor maçının son 5 dakikasında sahalara geri döndü. Fakat bu durum ancak 2 maç daha sürecekti.

20 Mart 2021'deki Konyaspor maçının devre arasına sarı lacivertliler 1-0 yenik girdi. İkincilik açısından çok kritik bir maçtı. Kartal, ikinci devreye Mesut Özil'siz çıktı. Fenerbahçe maçı 2-1 kazanmayı başardı ve gollerden birini Özil'in yerine giren Pelkas atmıştı. Olabilirdi! Ancak sonradan ortaya çıkıyor ki bu karar soyunma odasında Özil tarafından hiç de hoş karşılanmıyor.

Kartal raporu verdi kadro dışı kaldı

Nitekim İsmail Kartal kendisine karşı gelen Mesut Özil hakkında bir rapor verdi ve yönetim de kadro dışı bıraktı; ona destek veren Ozan Tufan ile birlikte. Bu önemli karardan sonra Kartal ve öğrencileri 8 maçta 6 galibiyet ve 2 beraberlik alarak ligi ikinci tamamladı.

İlgini Çekebilir
Fenerbahçe resmen duyurdu! Mesut Özil'le yollar ayrıldı...
Habere Git

Jesus, rüyanın sonunu ilan etti

Kartal ile devam etmeme kararı alan Ali Koç yönetimi, takımı dünyaca ünlü bir başka Portekizli Jorge Jesus'a teslim etti. Jesus'un basın toplantısında herkes Mesut Özil'e af açıklamasının da yapılmasını umuyordu. Ancak Jesus, çok net şekilde kulubün aldığı kadro dışı kararına uyacağını söyledi. Mesut Özil için sarı lacivertli sayfalar tamamen kapanmıştı.

En unutulmaz anı Galatasaray'a attığı gol

Mesut Özil, 1.5 sezonda çocukluğundan bu yana giymeyi hayal ettiği Fenerbahçe formasıyla kaydadeğer bir iz bırakmadı. Tüm süre içinde onun namına jeneriklere koyulacak en güzel an elbette Galatasaray'a attığı gol olacak. İmza töreninde ortaya koyduğu şampiyonluk hedefine de ulaşamadan Medipol Başakşehir'in yolunu tuttu.

Özil'den 36 maçta 8 gol 3 asist

Mesut Özil, toplam 36 maçta Fenerbahçe forması giydi. 8 gol atan Özil, 3 de asist yaptı. Toplamda 2223 dakika sahada kaldı. Maç başı ortalama süresi 62 dakika oldu. Sarı lacivertliler ilk sezonunda üçüncülük, ikincisindeyse ikincilik elde etti.

4 satırlık bir açıklamayla veda

Evet, Türkiye'ye geliş anı dahi saniye saniye takip edilen, -ki onu getiren uçağın havadaki rotasını 300 bin kişinin üzerinde canlı izledi-, kulübün onu duyurduğu açıklamaları sosyal medyada rekor etkileşim kuran Mesut Özil'in ayrılığı ise 4 satırlık yazılı bir açıklamayla duyuruldu.

İlgini Çekebilir
Mesut Özil, resmen Başakşehir'de!
Habere Git

Arda Turan gibi Başakşehir limanını seçti

Arda Turan'dan sonra Mesut Özil de Medipol Başakşehir limanına sığındı. Barcelona'dan doğrudan Galatasaray'a gelme hayali gerçekleşmeyen Arda Turan, Başakşehir'e giderek kendini yeniden toparlamayı ummuştu. Her ne kadar takım şampiyon olsa da bireysel anlamda Arda Turan eski günlerine dönemedi. Üstelik oradan Galatasaray'a nihayet dönse de.

Şimdi gözler Mesut Özil'de. Fenerbahçe'de birlikte çalıştığı Emre Belözoğlu ile yeniden futbol dair bir ihtiras ortaya koyacak mı yoksa, emekli modunda bir dönem mi geçirecek? Hep birlikte göreceğiz...

Senin için hazırladığımız haberler