"Kimse önceki gibi nasıl oynayacağımızı bilemiyor"

02.04.2020 - 22:24 | Son Güncellenme: 02.04.2020 - 22:52

"Kimse önceki gibi nasıl oynayacağımızı bilemiyor"

FIFA Başkanı Gianni Infantino, hiçbir futbol maçının bir kişinin yaşamına değişemeyeceklerini ve önceliklerinin sağlık olmaya devam edeceğini açıkladı. 72. Olağan Conmebol Kongresinde konuşan FIFA başkanı, sporun hayatta kalmasını ve ilerlemesini sağlamak için üzerlerine düşenleri yapacaklarını vurguladı.

"Sağlık her şeyden önce gelir"

Kongrede konuşan Infantino: "Futbol hayattaki en önemli şey değil. Sağlık her şeyden önce gelir. İçinde bulunduğumuz durumda bu hastalığı yenmek birinci önceliğimiz olmalı. Dünya yeni zorluklara karşı karşıya kaldığında bir olmalı ve ekipçe çalışmalı. Futbolun verebileceği ders budur: takım olarak çalışmak."

Futbolun salgın mücadelesinde iyi bir örnek olması gerektiğini aktaran 50 yaşındaki futbol adamı: "Hepimiz oyunu tekrardan oynamak ve izlemek istiyoruz. Ancak Dünya üzerindeki kimse de önceki gibi nasıl oynayacağımızı bilemiyor. Futbolun sağlık otoriterlerinin ve hükümetlerin talitmalarına uyması çok önemli bu yüzden futbol iyi bir örnek olmalı." şeklinde konuştu.

"Küresel çözümler aramak zorundayız"

Uluslararası maç takvimi hakkında da konuşan başkan: "Her şey normale döndüğünde hem dünyamız, hem de futbol farklı olacak. Futbol, biz yöneticiler olarak bizim sorumluluğumuzda. Futbolun hayatta kalmasını ve daima ilerlemesini sağlamak sadece bizim sorumluluğumuzda olan bir şey değil ancak bizim yükümlülüğümüz altında. Uluslararası maç takvimi sorunlarının üstesinden gelmek için işbirliği ve dayanışma ruhu içerisinde küresel çözümler aramak zorundayız. Uluslararası maç takvimi için çözümler bulacağımıza inanıyorum."

"Güçlü bir FIFA var ve bu FIFA, herkesin FIFA'sı!"

Kulüplere ve oyunculara yasal bir çerçevede oyuncu sözleşmeleri için yardım sağlamayı düşündüklerini aktaran Infantino: "Sözleşme problemlerini nasıl aşabiliriz? Bu konuda bir çalışma grubumuz var ve çok kısa süre içinde hem kulüpleri, hem de oyuncuları koruyacak bir öneriyle gelecekler. Bu salgın nedeniyle herkesin aldığı yarayı hesaplıyoruz. Tüm konfederasyonlarla, federasyonlarla görüşüyoruz, futbolu maddi olarak destekleyeceğiz. FIFA olarak bizim yapmak istediğimiz budur. Güçlü bir FIFA var ve bu FIFA, herkesin FIFA'sı!" açıklamalarında bulundu.

Senin için hazırladığımız haberler