Jürgen Klopp ve Carlo Ancelotti, Liverpool-Real Madrid maçından sonra konuştular

22.02.2023 - 11:24 | Son Güncellenme: 22.02.2023 - 11:35

Şampiyonlar Ligi'nde Real Madrid, 2-0 geriden gelerek Liverpool'u 5-2 mağlup etti. İşte Jürgen Klopp ve Carlo Ancelotti'nin maç sonunda açıklamaları..

Jürgen Klopp ve Carlo Ancelotti, Liverpool-Real Madrid maçından sonra konuştular

AJANSSPOR - HABER

Şampiyonlar Ligi son 16 turu ilk maçında Liverpool ile Real Madrid karşı karşıya geldi. İlk yarısı epik geçen mücadelede Liverpool 14 dakikada 2-0 öne geçmesine rağmen ilk yarı 2-2'lik eşitlişkle sona erdi. İkinci yarıda oyuna daha ağırlık koyan taraf Real Madrid, üç gol daha atarak maçı 5-2 kazandı ve tarihi bir geri dönüşe imza attı.

Liverpool tersten tarihe geçti

Liverpool, Şampiyonlar Ligi tarihinde 2-0 öne geçmesine rağmen üç farkla yenilen ilk takım oldu. Benzema ise 6 golle Avrupa kupaları tarihinde Liverpool'a en çok gol atan futbolcu oldu.

Klopp durumu kabullendi

Liverpool Menajeri Jürgen Klopp yaptığı açıklamada sözlerine, "Bence Carlo Ancelotti eşleşmenin bittiğini düşünüyordur. Ben de öyle düşünüyorum. Ancak İspanya'ya gitmeli ve üç gol atabilmek için riskler almalıyız. Kazanmaya çalışacağız. Mümkün mü bilmiyorum ama göreceğiz." diyerek başladı ve durumu kabullenmiş gibi görünüyor.

İlgini Çekebilir
Real, Liverpool'u yürüyerek 5'ledi
Habere Git

Kırılma noktasını açıkladı

Jürgen Klopp maçın kırılma noktasıyla ilgili, "5 golün tamamını rakibe hediye ettik. İki gol yememize rağmen ilk yarıda oyunumuzdaki pozitif kısımları da görmeliyiz. Tüm sezon boyunca en iyi oyunlarımızdan birini bu bölümde oynadık. İkinci gol zaten direkt hata. İlk golde daha iyi savunmalıydık. Ancak üçüncü golü çok kötü yedik ve kırılma noktası orası oldu. Oradan sonra maç elimizden gitti ve bir daha geri getiremedik." dedi.

"City maçını düşündüm ve daha iyisini yaptık"

Real Madrid'de teknik direktör Carlo Ancelotti, Anfield'da bu sonucu yakalamanın zor olduğu belirtti. Deneyimli teknik adam, "Özellikle maçın nasıl başladığına bakarsanız Anfield'da böyle bir sonuç almak çok zordur. Liverpool'a karşı 2-0 geriye düştüğümüzde aklıma 2-0 geride olduğumuz Manchester City maçı geldi. Aynı geri dönüşü yapabilir miyiz diye düşündüm. Daha da iyisi oldu. Modric ve Benzema gibi veteran oyuncularımız bizi taşıdı." ifadelerini kullandı.

"Henüz eşleşme bitmedi"

5-2'lik sonuca rağmen bu eşleşmenin bitmediğini söyleyen Ancelotti, "Avantajı elimize aldık ancak ikinci maçı da iyi idare etmeliyiz. Liverpool çok rekabetçi bir takım ve bize bu maçın başında da birçok zorluk çıkarttılar. Bizim için zor olacak. Henüz bitmedi." şeklinde konuştu.

İlgini Çekebilir
Kalecilerden zincirleme hatalar! Anfield Karius'u aradı
Habere Git

Real Madrid - Liverpool rövanş maçı ne zaman oynanacak?

Şampiyonlar Ligi son 16 turu rövanş maçlarından olan Real Madrid - Liverpool mücadelesi 15 Mart Çarşamba günü oynanacak.

Senin için hazırladığımız haberler