Kırkpınar Başpehlivanına 1 Milyon TL Ödül!

Akın Ungan
03.12.2022 - 16:05 | Son Güncellenme: 03.12.2022 - 16:10

Son dakika | Cumhuriyet'in 100. yılında düzenlenecek 662. Kırkpınar Yağlı Güreşleri'nde başpehlivan olacak güreşçiye 1 milyon TL ödül verilecek. İşte detaylar.

Kırkpınar Başpehlivanına 1 Milyon TL Ödül!

662. Kırkpınar Yağlı Güreşleri, Cumhuriyet'in 100. yılında düzenlenecek. Edirne Belediye Başkanı Recep Gürkan, Geleneksel Güreşler Federasyonunca Balıkesir'de düzenlenen "Türkiye Yağlı Güreş Çalıştayı"nda başpehlivan olacak güreşçiye 1 milyon lira ödül verileceğini açıkladı.

"Zembili eline alan yağlı güreşlere katılmasın"

Recep Gürkan, burada yaptığı konuşmada, federasyonun yağlı güreşe önemli desteklerde bulunacağına inandığını ve bu yöndeki çalışmalara destek vereceklerini belirtti. Zembili eline alan herkesin yağlı güreşlere katılmaması gerektiğini ifade eden Gürkan, bunun maliyetleri arttırıp dereceye giren pehlivanlara verilen ödülleri de etkilediğini ifade etti.

"Türkiye Cumhuriyeti'nin başpehlivanına 1 milyon lira ödül vereceğiz"

Tarihi Kırkpınar Yağlı Güreşleri'ni düzenleyen belediye başkanı olarak başpehlivana 50 ya da 100 bin lira ödül vermeyi onuruna yediremediğini ve bunun giderlerden kaynaklandığını anlatan Gürkan, "Cumhuriyet'in 100. yılında Türkiye Cumhuriyeti'nin başpehlivanına Edirne Belediyesi olarak 1 milyon lira ödül vereceğiz. Hayırlı uğurlu olsun." ifadelerini kullandı.

İlgini Çekebilir
Güreş Federasyonu Yönetim Kurulu'na yeni üye!
Habere Git

Kırkpınar Yağlı Güreşleri ne zaman ve nerede?

662. Tarihi Kırkpınar Yağlı Güreşleri, 7-9 Temmuz 2023 tarihlerinde Sarayiçi Er Meydanı'nda düzenlenecek.

Senin için hazırladığımız haberler